17 aprilie 2024
Chisinau
Sport

Federația de box i-a desemnat pe cei mai buni pugiliști

Loading
Sport Federația de box i-a desemnat pe cei mai buni pugiliști
Federația de box i-a desemnat pe cei mai buni pugiliști

 

 

boxeri-moldova

Foto: sports.md

Cei mai bun boxeri ai anu­lui au fost premiaţi de con­ducerea federaţiei de profil pentru succesele obţinute în 2014. În schimb, boxe­rii, alături de antrenorul lotului naţional de box, Pe­tru Caduc i-au oferit pre­şedintelui federaţiei 50 de kilograme de mere de la Grimăncăuţi.

 

În 2014, forul naţional de box a desemnat cei mai buni pugilişti în fiecare categorie de greutate şi nu doar unul singur aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi. Printre laureaţi au fost liderii lotului naţional, care au făcut furori la Campionatul Uniunii Europene. Aceştia au primit ter­mosuri, câte o sticlă de vin şi pro­duse cosmetice.

“Sunt cadouri plăcute, toate necesare pentru casă. Acest an a fost unul de succes pentru boxul moldovenesc, aşa cum au spus antrenorii şi preşedintele fede­raţiei”, a spus boxerul Veaceslav Gojan.

Federaţia a premiat şi antre­norii loturilor naţionale de seni­ori, tineret şi juniori.

“A fost un an bun, chiar dacă nu s-a desfăşurat Campionatul Mondial şi European. În schimb am avut onoarea să participăm la Campionatul Uniunii Europe­ne unde ne-am clasat pe primul loc în clasamentul pe echipe”, a mărturisit antrenorul Lotului național de box Petru Caduc.

În 2014, pe lângă cele şase medalii la Campionatul Uniunii Europene, loturile naţionale de tineret şi juniori au cucerit opt medalii la Campionatul Euro­pean.

“A fost un an în care s-a for­mat definitiv echipa de boxer care va lupta pentru cotele de participare la Olimpiadă”, a de­clarat președintele Federației Moldovenești de box, Vasile Chirtoca.

Anul 2015, care va fi unul pre­olimpic, boxerii vor încerca să obţină calificarea la Olimpiada de la Rio la Mondialul din Qatar, care va avea loc în luna octom­brie. Cu două luni mai devreme, pugiliştii vor evolua şi la Europe­nele de la Sofia.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand