17 mai 2021
Chisinau
Social

Facilități fiscale pentru angajatorii care procură vaccin împotriva SARS-CoV-2

Loading
Social Facilități fiscale pentru angajatorii care procură vaccin împotriva SARS-CoV-2
Facilități fiscale pentru angajatorii care procură vaccin împotriva SARS-CoV-2
libertatea.ro

Plăţile efectuate de angajator pentru procurarea vaccinului şi serviciul de vaccinare împotriva Covid-19, până în data de 31 mai, sunt scutite de impozitul pe venit, de contribuţia de asigurări sociale de stat obligatorii şi de primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale. Măsura se va aplica prin derogare de la prevederile Codului fiscal, Legii privind siste­mul public de asigurări sociale şi Legii cu privire la mărimea, modul şi termenele de achitare a prime­lor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Anterior, autoritățile au aplicat măsuri similare pentru a stimula testarea angajaților de către an­gajatori. La sfârșitul lunii decem­brie au intrat în vigoare normele potrivit cărora, plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 constituie facilităţi acordate de angajator din care nu se calculează contri­buţii de asigurări sociale de stat obligatorii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și