22 iunie 2024
Chisinau
Cultura

Expoziţie mai puţin obişnuită

Loading
Cultura Expoziţie mai puţin obişnuită
Expoziţie mai puţin obişnuită
moldpres.md

„Specii pe cale de dispariţie: Pledoarie pentru cartea Roşie a Arhi­tecturii moderniste” este genericul unei expoziţii mai puţin obişnui­te inaugurate la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Autorul pro­iectului este artistul vizual Ştefan Rusu, mult mai cunoscut în străină­tate decât acasă.

Clădirile în stilul arhitecturii moder­niste din expoziţie au alături plante pe cale de dispariţie din Cartea Roşie. Este încercarea autorului de a aborda pa­trimoniul arhitectural şi de a compara lucruri foarte diferite, la prima vedere.

„Comparaţia este între fragilitatea plantelor şi statutul lor de plantă rară, planta pe cale de dispariţie. Iar clădirile care sunt făcute solid, din beton, iată că ele devin mai fragile şi mai expuse degradării decât plantele”, a menționat Ştefan Rusu, la deschiderea expoziției.

La temelia expoziţiei sunt cercetă­rile, documentarea de mai mulţi ani a lui Ştefan Rusu în Kîrgîzstan, Tadjikis­tan, dar şi în Republica Moldova. De menționat că vizitatorii expoziţiei mai pot urmări documentarul „Întoarcere din viitor” şi eseul video „Frunze”, re­alizat în perioada mai multor călătorii de cercetare în Tadjikistan şi Kîrgîzstan, între 2013-2019.

Expoziţia poate fi vizitată până la 20 februarie a. c.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand