14 iunie 2024
Chisinau
Cultura

Expoziție de imagini vechi „Chișinăul în culori”

Loading
Cultura Expoziție de imagini vechi „Chișinăul în culori”
Expoziție de imagini vechi „Chișinăul în culori”
chisinau.md

Expoziția de imagini vechi cu genericul „Chișinăul în culori” a fost inaugurată la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău. Lucrările reprezintă reconstrucții realizate deartistul Lică Sainciuc, care a împlinit recent vârstă de 75 de ani.

Expoziția include șaisprezece fotografii vechi ale Chișinăului. Lucrările relatează câte o poveste prezenta­tă prin prisma imaginației și viziunii artistice a autorului. Fotografiile restaurate includ vederile: Hotelul Elveția (a doua jumătate a sec. XIX), distrus în 1941, Vedere înspre Orașul Vechi de pe clopotnița Soborului Nou: se văd bise­ricile Sf. Ilie și Soborul Vechi, distruse în anii ʼ50, Biserica și Clopotnița Luterană (a doua jumătate a sec. XIX), distru­se în anii ʼ60, Circul Chișinăului (anii 1920), azi Filarmonica Națională, Planul Chișinăului la 1889 etc.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, sub egida Direcției Cultură și în partene­riat cu Centrul de Cercetări Umaniste al USM. Expoziția va putea fi vizitată până pe 15 iulie curent.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand