13 iulie 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Este obligat angajatorul să execute hotărârea instanței de judecată? Îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață

Loading
Cetăţeanul şi legea Este obligat angajatorul să execute hotărârea instanței de judecată? Îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață
Este obligat angajatorul să execute hotărârea instanței de judecată? Îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață
instanta-de-judecata

Foto: ziarelive.ro

 

Rubrica „Cetăţeanul şi legea” vine în aju­torul cititorului nostru care caută răspun­suri la întrebări de ordin juridic. Conti­nuăm această tradiţie, pentru ca cititorii, care sunt şi salariaţi la diverse întreprin­deri, să nu se simtă vulnerabili juridic în faţa celor care încearcă să-i manipuleze.
La întrebările primite la redacţie va răs­punde şeful Departamentului juridic al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Ion PREGUZA.
hot Linia fierbinte la tel. 022-23-76-39
Luni şi joi de la 14.00-16.00.

 

Angajatorul, obligat să execute imediat hotărârea instanței de judecată

 

guestion

În cât timp este obligat angajatorul să execute hotărârea instanței de judecată privind soluțio-narea litigiilor individuale de muncă?

 

Veaceslav Tincu, Chișinău

 

Angajatorul este obligat să execute imediat hotărârea instanței de ju­decată despre restabilirea drepturilor salariatului ce decurg din rapor­turile de muncă (art. 256 din Codul de procedură civilă şi art. 356 din Codul muncii). Neexecutarea hotărârii judecătorești atrage după sine efectele prevăzute de Codul de executare, adică executarea forțată.

 

Cod de legi și practici pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață

 

guestion

Ce reprezintă Codul Internațional al Muncii şi ce ar trebui să cunoască salariaţii despre acesta?

 

Igor Calancea, Bălți

 

Codul Internațional al Muncii este format din convențiile și reco­mandările Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Principala sarcină a OIM, încă de la momentul înființării ei, în 1919, constituia îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață prin elabora­rea unui cuprinzător cod de legi și practici.

Membrii fondatori ai OIM au considerat că normele elaborate prin eforturile conjugate ale guvernelor, patronatelor și sindicatelor, se vor dovedi a fi realiste, consistente și aplicabile la scară largă. Aceste norme ale OIM pun în aplicare un mare număr de principii enunțate în Declarația Universală a Drepturilor Omului și în Convenția ONU asupra Drepturilor Omului prin cuprinderea lor în acorduri de nivel global. Ele constituie, de asemenea, o colecție comună de experiență acumulată, pusă la dispoziția țărilor în diverse stadii de dezvoltare. Co­dul exercită o importantă influență asupra evoluției legislației sociale în întreaga lume.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand