18 mai 2024
Chisinau
Social

Două centre de dezvoltare a carierei vor fi create la Bălți și Comrat

Loading
Social Două centre de dezvoltare a carierei vor fi create la Bălți și Comrat
Două centre de dezvoltare a carierei vor fi create la Bălți și Comrat

 

 

autogara

Foto: vocea.md

Două noi centre de dezvoltare a carierei urmează a fi create, în acest an, la Bălți și Comrat. Potrivit reprezentanţilor Ministeru­lui Economiei, succesul instituţiilor de acest fel, care au fost înfiinţate anterior la Chișinău, Rezina și Cahul, este unul remarcabil.

 

Astfel, centrele de dezvoltare a carierei reuşesc să creeze oportunități reale de încadrare în muncă pen­tru șomerii calificați, tinerii absolvenți și emigranții reveniţi la baştină.

Aceste centre pun accent pe o abordare inovativă în soluţionarea problemelor existente pe piața mun­cii din ţara noastră, pe transferul de practici europene eficiente. Specialiştii care activează în cadrul lor le ofe­ră șomerilor șansa de a-și găsi un loc de muncă stabil, dar contribuie şi la materializarea inițiativelor antre­prenoriale, concretizează aceleaşi surse.

Astfel, în cadrul celor trei centre de dezvoltare a carierei din Chișinău, Rezina și Cahul, peste 170 de persoane au beneficiat, pe parcursul anului 2014, de servicii gratuite de asistență și consultanță în carieră. Totodată, aproape 140 dintre acestea au reușit ulterior să-și găsească un loc de muncă în ţara noastră.

Pentru 2015, aceste instituţii își propun să conso­lideze componenta de antreprenoriat prin implemen­tarea unui proiect-pilot care constă în acordarea unor granturi mici beneficiarilor cu idei de afaceri fezabile. Granturile urmează să fie acordate pe bază de concurs, concomitent cu suportul consultativ din partea exper­ţilor de la centrele de dezvoltare a carierei.

Centrele respective sunt create în cadrul proiectu­lui „Antreprenoriat inovativ pentru angajare durabilă în câmpul muncii”, care a fost lansat în iunie 2013, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe din Norvegia, şi este implementat de Ministerul Eco­nomiei şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dez­voltare în Moldova. Proiectul în cauză își propune să promoveze antreprenoriatul inovațional și angajarea durabilă în câmpul muncii a șomerilor calificați.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand