13 mai 2021
Chisinau
Fără categorie

Discurs „Fără Ură” pe Internet

Loading
Fără categorie Discurs „Fără Ură” pe Internet
Discurs „Fără Ură” pe Internet
nu-ura-pe-internet

Foto: nationalpost.com

În ultimii ani, Internetul a devenit ac­cesibil peste tot în Republica Moldova. Tuturor ne plac rețelele de socializare, unii însă, ascunzându-se sub nume false, lansează vorbe murdare, îndeamnă la ură. Deocamdată, în Republica Moldova nu există o lege care să stipuleze clar regu­lile de navigare și aflare pe Internet. Dar aceasta ar putea să fie adoptată până la finele anului, promit specialiștii.

 

Anume din acest motiv a fost lansată campania „No Hate Speech” (Fără ură). Inițiatorii acțiunii (Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Naţional al Tinere­tului din Moldova, Media Point ș. a.) au declarat că această campanie urmăreşte sporirea nivelului de conştientizare a dis­cursului on-line instigator la ură şi a ris­curilor acestuia pentru democraţie, scopul final fiind diminuarea fenomenului.

De asemenea, proiectul are drept scop combaterea rasismului și a discriminării în mediul on-line, prin mobilizarea tinerilor și a organizațiilor de tineret de a recunoaște și a acționa împotriva acestor încălcări ale drepturilor omului. Lansată la nivel euro­pean, campania va fi desfășurată de tineri, cu suportul instituțiilor, organizațiilor de tineret și mass-media.

 

g_varia

Campania nu va limita libertatea de exprimare on-line

 

Consiliul Europei defineşte Discursul instigator la ură (No hate speech) ca fiind discursul ce cuprinde toate formele de exprimare care răspândesc, instigă, pro­movează sau justifică ura rasială, xenofobia, antisemitismul sau alte forme de ură pornite din intoleranţă, inclu­siv naţionalismul agre­siv, atitudinea discrimi­natorie şi ostilă faţă de minorităţi, imigranţi.

Campania nu va li­mita libertatea de ex­primare on-line, dar este împotriva expresiilor de ură on-line în toate formele sale, inclusiv a celor care afectează cel mai mult tinerii. R. Moldova va participa la această campanie alături de alte 37 de ţări europene. În acest sens a fost ales un comitet organizatoric, din care poporului

fac parte atât instituţii de stat, cât şi orga­nizaţii internaţionale şi neguvernamenta­le din ţară, instituții media, organizații de business, bloggeri.

Campania „Fără Ură” include elemente și activități educaționale importante.

 

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
2
Comentează
  • Maricica
    04.03.2014

    Nu exploatati tinerii, asa numitii voluntari, pentru diverse rahaturi de evenimente, unde se spala bani europeni!

  • Maricica
    04.03.2014

    De ce nu nominalizati istitutia internationala care a organizat asa numitul ‘mega flash mob”? Citi bani se cheltuiesc, in timp ce batrinii mor de foame, in spitale e dezastru? Acestea sunt evenimente de nimic! Unii paraziteaza pe banii europenilor. ‘

Citește și