12 aprilie 2024
Chisinau
Varia

De ce se tem moldovenii?

Loading
Varia De ce se tem moldovenii?
moldovenii-se-tem

Foto: evz.md

Moldovenii se tem cel mai mult de război, sărăcie şi boală. Cel pu­ţin asta arată datele unui nou Ba­rometru socio-politic, realizat de Institutul de Marketing şi Sonda­je IMAS Chişinău. În acelaşi timp, majoritatea celor intervievaţi consideră că principala problemă din societate este şomajul.

 

Cercetarea arată că peste 14 la sută dintre moldoveni se tem de război, iar alţi aproximativ 13 la sută – de sărăcie. Pe locul trei în top se află teama de boa­lă, urmată de şomaj şi viitor. În acelaşi timp, frica de instabilitate politică este mai mare decât cea de Dumnezeu sau ca­lamităţi naturale. Cel mai puţin cetăţenii noştri se tem de migraţie şi bătrâneţe.

Sondajul a evaluat şi opinia cetăţeni­lor referitoare la principalele probleme din societate. Astfel, aproape 48 la sută dintre participanţii la sondaj spun că una dintre cele mai mari probleme este şomajul. Pentru 34 la sută sărăcia re­prezintă o problemă majoră, iar fiecare a cincea persoană chestionată a spus că este îngrijorată din cauza pensiilor şi sa­lariilor mici. Pentru alţi 33 la sută o pro­blemă serioasă o constituie corupţia.

Sondajul mai arată că moldovenii con­sideră mai puţin importante problemele ecologice, calitatea serviciilor medicale şi nerespectarea drepturilor omului.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand