
Ședinţa ordinară a atelierului de lucru privind elaborarea proiectului curriculumului şcolii sindicale pentru anii 2015-2016
Recent a avut loc ședinţa ordinară a atelierului de lucru privind elaborarea proiectului curriculumului şcolii sindicale pentru anii 2015-2016.
Potrivit lui Nicolae Suruceanu, secretarul confederal al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, participanţii la eveniment s-au concentrat pe modificarea şi completarea curriculumului pentru viitorii cursanţi, îmbunătăţirea tematicii în aşa fel, ca procesul de studii să devină mai eficace, mai concret, mai consistent, să corespundă obiectivelor şi scopului pe care şi-l propune şcoala sindicală. În acest sens, dumnealui a precizat că se ţine cont de sugestiile cursanţilor şi ale formatorilor şcolii sindicale. În afară de aceasta, participanţii la atelier au făcut propuneri vizavi de structurarea curriculumului pe blocuri tematice, excluderea paralelismului în ceea ce priveşte abordarea subiectelor.
S-a insistat ca proiectul curriculumului să fie conceput cât mai simplu, mai practic. Deoarece este destinat instruirii viitorilor activişti sindicali, adică a acelor persoane care, ulterior, ar putea fi promovate în aparatul central al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, precum şi în cele ale sindicatelor de ramură. Or, miza o constituie persoanele tinere, care îşi propun să se realizeze în domeniul sindicatelor. Tocmai din această perspectivă, ar fi de menţionat că s-a acordat o mare atenţie chestiunii privind selectarea cursanţilor şi ocuparea acestora după absolvirea cursurilor şcolii sindicale. Or, după cum a evidenţiat Nicolae Suruceanu, unul dintre obiectivele de bază ale proiectului îl constituie educarea unei noi generaţii de funcţionari sindicali.
Secretarul confederal al CNSM a mai subliniat că, după ce va fi redactat în mod temeinic, proiectul curriculumului va fi prezentat pentru consultare, examinare formatorilor, liderilor sindicatelor de ramură.