4 octombrie 2023
Chisinau
Sport

Cupa fotbalului feminin 2023, spectacol de zile mari

Loading
Sport Cupa fotbalului feminin 2023, spectacol de zile mari
Cupa fotbalului feminin 2023, spectacol de zile mari
facebook.com

La 20 mai curent, pe stadionul republican de fotbal  ,,Zimbru” din Chișinău a avut loc Finala Cupei Moldovei la Fotbal Feminin, unde s-au confruntat „Agarista” de la Școala sportivă din Anenii  Noi și Clubul Sportiv „Noroc” Nimoreni. Ambele echipe au râvnit victoria și au oferit un spectacol de bună calitate, dominat de fair-play și corectitudine.

Partida jucată pentru titlul de campioană a fotbalului femenin din țară s-a defășurat într-o atmosferă de sărbătoare, iar fotbalistele echipei ,,Agarista” au învins cu scorul de 4:0.

Jucătoarele echipei „Agarista” au demonstrat că sunt mai puternice și au dat dovadă de mai mult elan, fiind însoțite de-a lungul jocului de aplauze binemeritate, cucerind din nou titlul de campioană a fotbalului femenin.

Toate jucătoarele  C.S. ,,Noroc” au jucat exelent, conștiente de faptul că sunt încă prea tinere și le lipsește experiența necesară, conducându-se de sloganul „Prin greutăți spre stele”. A fost prea emoționant să privești cum antrenorul echipei, Alina Stețenco, ștergea lacrimele de tristețe de pe obrajii tinerelor sportive, finalistele Cupei Moldovei la Fotbal femenin 2023.

Clubul sportiv „Noroc” la ora actuală este în perioada de creștere a unei generații noi de campioane, care se află la primii pași spre lucruri mari, iar pentru multe tinere talente această finală a fost prima competiție de importanță majoră în care au participat, iar eșecul în finală le poate face doar mai puternice și mai însetate de trofee și succese. Sunt sigur că în viitorul an cupa Moldovei la fotbal feminin va trece la C.S. „Noroc”. În acest sens este de menționat că jucătoarele echipei „Noroc” au fost apreciate la justa valoare de adversare în spectacolul fotbalistic.

De pe altă parte, suporterii admirau cu aplauze furtunoase lacrimele de bucurie ale  învingătoarelor – „Agarista” de la Școala sportivă din Anenii Noi.

Antrenorul echipei „Noroc”, Alina Stețenco, a urat echipei sale mult succes pe viitor, deoarece, după cum a menționat dumneaei, sunt o echipă tânără, dar cu mari perspective și că ,,cîștigătorii nu sunt oamenii care nu eșuează niciodată, ci oamenii care nu renunță niciodată”.

Fotbalul feminin are nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare. Pasiunea pentru fotbal unește și adună oamenii cu inima mare, care acționează și contribuie pozitiv la dezvoltarea acestuia. Avem exemple demne de urmat. Ana Ciobanu, fostă jucătoare și discipol al clubului C.S. „Noroc”, recent numită în calitate de director al clubului, prezența căreia a schimbat destinul clubului, preluând conducerea acestuia. Din dragostea și pasiunea pentru fotbal, a contribuit ca acesta să prospere și să-și realizeze scopurile propuse în timp record, atunci când clubul se confruntă cu multiple probleme. Fiind încurajată și mergând umăr la umăr cu antrenorul principal, Alina Stețenco, au adus locul doi la Cupa Moldovei.

Da! Și fetele joaca fotbal, jucătoarele au toate condițiile pentru a se pregăti de competiții, dar nu sunt motivate să nu plece peste hotare, unde fotbalul feminin este apreciat la justa valoare. Este evident, pentru a dezvolta  în continuare fotbalul feminin, este necesară susținerea din partea ministerului de resort șa Federației  Moldovenești de Fotbal. Acestea ar trebui să acorde o atenție sporită probei respective, o motivare serioasă, ce le-ar face pe jucătoare să nu se transfere la cluburi sportive din alte țări, deoarece cu asemenea jucatoare am putea promova în competiții europene și mondiale.

 

Andrei MOISEI,

președintele Organizației de tineret a

Federației Sindicatelor Lucratorilor din Industria

Constructoare de Automobile și Mașini Agricole         

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand