22 iulie 2024
Chisinau
Sport

Cupa „1 Decembrie”, la ediţia a III-a

Loading
Sport Cupa „1 Decembrie”, la ediţia a III-a
Cupa „1 Decembrie”, la ediţia a III-a
cupa-1-decembrie

Foto: ytimg.com

 

A fost nevoie de trei săli de joc pen­tru a desfăşura, în perioada 25–29 noiembrie 2015, ediţia a III-a a acestui turneu inedit. Cupa „1 De­cembrie ” a fost organizată în incin­ta  Şcolii sportive specializate nr.7 de şah din Chişinău. Dacă la prima ediţie, în 2013,  au participat 54 de copii, anul acesta la concurs s-au înscris 86 de tineri şahişti de până la 12 ani cu categorie sportivă, din­tre care 23 cu categoria întâi, iar douăzeci – chiar cu rating interna­ţional. La invitaţia Asociaţiei Mu­nicipale de Şah Chişinău, au venit să-şi demonstreze măiestria tineri şahişti din Edineţ, Făleşti, Ialoveni, Bălţi şi Rîbniţa. 

 

După runda a opta, deţinătorul Cupei primei ediţii, Ilie Martinovici din Rîbniţa, avea 7,5 puncte,  cu un punct mai mult decât următorii concurenţi. În ultima rundă, Ilie, care este campionul Republicii Moldova de juniori până la 12 ani, s-a întâlnit cu deţi­nătorul medaliei de argint, Dragoş Cereș, deţinătorul Cupei din anul trecut. În  fina­lul acestei partide, Ilie Martinovici a reuşit să învingă, cucerind trofeul principal cu 8,5 puncte din 9 posibile la activ. Cupa de ar­gint a cucerit-o Daniel Chiriac, elev al Şcolii sportive specializate de șah nr.7 din mun. Chişinău, iar cea  de bronz a obţinut-o Victor Apostol, elev al Şcolii Sportive din Ialoveni.

În turneul fetelor, Cupa de aur a obţinut-o Felicia Ojog, elevă a Şcolii sportive speciali­zate nr.7 de şah din mun. Chişinău. La copiii de până la zece ani, medalia de aur i-a re­venit lui Vlad Socolov, elev al Şcolii sportive specializate de şah nr.7 din mun. Chişinău, iar la copiii de până la opt ani, locul întâi l-a ocupat Iurie Miron, vicecampion al Moldo­vei în această categorie de vârstă. Campioa­na Moldovei la fete de până la 8 ani, Nicoleta Nicorici, elevă a Şcolii sportive specializate de şah nr.7 din mun. Chişinău, s-a clasat pe locul 1, iar vicecampioanei Victoria Bargan i-a revenit şi de această dată medalia de ar­gint.

Acest turneu a fost un test serios pentru tinerii şahişti în ajunul Campionatului Re­publicii Moldova la şah rezervat elevilor pe categorii de vârstă, care se va desfăşura în perioada 2-7 ianuarie 2016 în oraşul Bălţi.

 

Valeriu COADĂ,

președintele Asociației Municipale Chișinău

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand