20 mai 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Cum se plăteşte premiul pentru Ziua funcţionarului public

Loading
Cetăţeanul şi legea Cum se plăteşte premiul pentru Ziua funcţionarului public
Ana Moldovanu

Foto: Vocea poporului / Ghenadie Zlatin

Pe adresa redacţiei noastre a parvenit o întrebare a unui cititor, Ion Suruceanu din Călăraşi. În răvaş se menţionează că subsemnatul a lucrat, până pe 1 mai 2013, în calitate de specialist principal al Direc­ţiei agricultură, având un salariu de 3220 de lei, iar pe 1 mai 2013, a fost promovat ca şef adjunct al Direcţiei, cu un salariu de funcţie de 4180 de lei. „Vreau să aflu din care sumă mi se cuvine 50% din salariul de funcţie, conform dispoziţiei din luna iunie, premiu pentru ziua funcţionarului public”, ne întreabă cititorul.

 

Reporterul „Vocea Poporului” a discutat cu Ana Moldovanu, şefa Departamentului protecţie social-economică a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

„Conform articolelor 5 şi 11 din Legea nr. 48 din 22 martie 2012 privind sistemul de salarizare a funcţionarilor publici, aceştia pot beneficia de premii unice cu prilejul jubileelor, al sărbătorilor profesionale şi al zilelor de sărbătoare nelucrătoare”, ne-a spus Ana Moldovanu.

Potrivit legii, precizează dânsa, acestea se plă­tesc din economiile de mijloace pentru retribuirea muncii alocate pe anul respectiv.

Astfel, cuantumul premiului unic va depinde de mijloacele economisite şi nu va depăşi salariul de funcţie al salariatului premiat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
1
Comentează
  • antei
    10.09.2013

    răspunsul respectiv nu are nimic comun cu subiectul întrebării …

Citește și
slot thailand