16 iunie 2024
Chisinau
Sport

Cristina Iovu a fost depistată pozitiv la un control antidoping

Loading
Sport Cristina Iovu a fost depistată pozitiv la un control antidoping
Cristina Iovu a fost depistată pozitiv la un control antidoping
cristina-Iovu

Foto: iwf.net

Halterofila Cristina Iovu, care reprezintă acum Azer­baidjanul, a fost depistată pozitiv la un control anti­doping.

 

 

Iovu a fost suspendată pe o perioadă de doi ani, începând cu 19 iunie 2013. Halterofila a fost prinsă dopată la o probă efectuată înaintea Universia­dei de la Kazan, din iulie 2013. Alături de Iovu au mai fost sus­pendaţi alţi 17 halterofili din Azerbaidjan, printre care şi sportivul originar din Moldova, Iurie Dudoglo.

Halterofila Cristina Iovu, ca-re a câştigat medalia de bronz pentru ţara noastră la Olimpi­ada de la Londra, ar fi folosit substanţa interzisă “oxandro­lonă”.

“Nu pot să-mi dau seama cum s-a întâmplat asta. Ei au laboratorul antidoping pro-priu. Au prevăzute fonduri su­plimentare ca să verifice spor­tivii. Sunt frapat. Adică, cu noi asta este normal să se întâmple. Pentru că noi nu avem bani nici pentru chestii elementare”, a declarat fostul antrenor al Cris­tinei Iovu Sergiu Creţu.

“Este clar că banii rezolvă multe chestii. Dar asta ţine de antrenamente. Dar mereu sunt mai multe nuanţe în sport. Se întâmplă în toată lumea. Uitaţi-vă la atletism câţi suspendaţi sunt”, a spus preşedinte FM de haltere, Tudor Casapu.

Tot pe o perioadă de doi ani a fost suspendat halterofilul Iu­rie Dudoglu, care reprezintă în prezent Azerbaidjanul. Rezul­tatele obţinute de cei doi spor­tivi la Universiada de la Kazan şi la Mondialul din Polonia, din octombrie 2013, vor fi anulate.

Rezultatele testelor antido­ping au fost publicate recent de Federaţia Internaţională de Haltere.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand