13 mai 2021
Chisinau
Fără categorie

Condiţii mai bune de pregătire profesională şi angajare ulterioară

Loading
Fără categorie Condiţii mai bune de pregătire profesională şi angajare ulterioară
Condiţii mai bune de pregătire profesională şi angajare ulterioară

 

 

IT

Foto: uaic.com

Tinerii înmatriculaţi la specialităţi ce ţin de tehnologiile informaţionale şi comuni­caţii (TIC) de la patru colegii şi două şcoli profesionale din ţara noastă vor beneficia de condiţii îmbunătăţite de studii şi, în mod corespunzător, şanse mai mari de an­gajare ulterioară în câmpul muncii.

 

Condiţiile mai bune de studii sunt create în ca­drul unui proiect implementat cu suportul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare. Proiectul în cauză se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2012 – 31 mai 2015 şi are scopul de a contribui la modernizarea educaţiei TIC şi corelarea acesteia cu cerinţele pie­ţei forţei de muncă.

Primul laborator performant destinat pregăti­rii specialiştilor TIC a fost inaugurat recent la un Colegiul de Informatică din capitală. Laboratoare similare vor fi create în cadrul Colegiului Financi­ar–Bancar din Chișinău, Colegiului Politehnic din Bălți, Colegiului Industrial–Pedagogic din Cahul, Școlii profesionale nr. 6 din Chișinău şi al Școlii profesionale nr. 5 din Bălţi. Suma totală a investi­ţiilor în crearea laboratoarelor se ridică la 140 de mii de euro.

Laboratoarele respective sunt dotate cu echipa­ment şi instrumentar performant, pentru a conferi eficienţă procesului de instruire şi a contribui la dezvoltarea unor competenţe practice şi utile pen­tru activitatea de muncă a tinerilor.

În cadrul aceluiaşi proiect, elevii vor avea po­sibilitate să acumuleze cunoştinţe şi să dezvolte abilități practice conforme cerințelor actuale ale industriei, datorită modernizării programelor de studii, metodelor de predare şi introducerii unor servicii educaţionale adiţionale.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și