17 iunie 2024
Chisinau
Social

Comisia pentru consultări și negocieri colective își fortifică potențialul

Loading
Social Comisia pentru consultări și negocieri colective își fortifică potențialul
Comisia pentru consultări și negocieri colective își fortifică potențialul
sindicate.md

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a organizat, pe 13 septembrie, un seminar de instruire a mem­brilor Comisiei pentru consultări și negocieri colective din raionul Hâncești, în vederea consolidării capacităților comisiei respective la nivel raional.

La lucrările seminarului au participat Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, Vladislav Caminschi, director executiv al Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, Vasile Secu, vicepreședintele raionului Hînceşti, Ana Cimpoieșu, reprezentanta

CNSM în raion, Sergiu Morari, consilier principal al CNSM, Polina Fisticanu, șefa Departamentului protecție social-economică al CNSM.

În cadrul discuțiilor, Sergiu Sainciuc, vicepreședinte al CNSM, a vorbit despre importanța fortificării dialogului social la nivel de raion și avantajele Parteneriatelor Locale de Ocupare (LEP), lansate în ultimii ani în câteva raioane ale Republicii Moldova cu susținerea Organizației Internaționale a Muncii.

Participanții la seminar au discutat despre mecanismele de dezvol­tare a parteneriatului social și negocierile colective la nivel teritorial, modificările recente ale legislației în domeniul protecției social-economice, problemele cu care se confruntă partenerii sociali la nivel de teritoriu.

O activitate similară a fost organizată la data de 14 septembrie curent, la Glodeni, cu participarea membrilor Comisiei pentru consultări și negocieri colective din acest raion. Precizăm că semi­narul dat a fost organizat în cadrul proiectului „Susținerea Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective la nivel teritorial în asumarea rolului lor în mecanismele de consultare colectivă și negocieri”, finanțat de Organizația Internațională a Muncii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand