26 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Colaborare „Federația ”SINDLEX” apreciază parteneriatul social din ramură

Loading
Без рубрики Colaborare „Federația ”SINDLEX” apreciază parteneriatul social din ramură
Colaborare „Federația ”SINDLEX” apreciază parteneriatul social din ramură
sindlex

Oleg Balan, și cu un grup de veterani ai Ministerului Afaceri­lor Interne și ai războiului de la Nistru
Foto: arhivă personală

 

Conducerea Federaţiei Sindicatelor din Mol­dova „SINDLEX” a avut, recent, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, și cu un grup de veterani ai Ministerului Afaceri­lor Interne și ai războiului de la Nistru.

 

În cadrul acestei întâlniri au fost abordate probleme ce ţin de dialogul social între sindicatele MAI şi con­ducerea ministerului, vorbindu-se și despre necesitatea susţinerii veteranilor războiului de la Nistru, majorita­tea fiind poliţişti în rezervă.

Totodată, conducerea „SINDLEX” a solicitat îmbu­nătăţirea condiţiilor de muncă ale poliţiştilor, asigu­rarea tehnico-materială şi a pachetului social conform riscului profesional pe care aceștia și-l asumă în execu­tarea serviciului.

Mihai Lașcu, președintele Federației „SINDLEX”, a apreciat colaborarea sindicatelor cu actuala conduce­re a ministerului, exprimându-și mulțumirea că Oleg Balan a rămas membru al Guvernului, cu care speră că va continua dialogul social în domeniu. La rândul său, Oleg Balan, ministrul Afacerilor Interne, a dat asigurări că probleme evidenţiate vor rămâne în atenţia sa, iar în­trevederile cu sindicatele şi cu veteranii vor fi frecvente. „Experienţa veteranilor este foarte necesară poliţiştilor care sunt în exercitarea serviciului de combatere a cri­minalităţii şi de menţinere a ordinii şi securităţii publi­ce”, a menţionat el.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand