26 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

CNSM continuă perfecționarea formatorilor sindicali de nivel național

Loading
Без рубрики CNSM continuă perfecționarea formatorilor sindicali de nivel național
CNSM continuă perfecționarea formatorilor sindicali de nivel național

perfectionare-cnsm

 

Au fost instruiți despre autocunoașterea și inteligența emoțională, managementul stresului, echilibrul psiho-emoțional, frica, încrederea și respectul pentru propria persoană. Este vorba despre mai mulți formatori sindicali care au fost instruiți timp de două zile în cadrul unui semi­nar organizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) în colaborare cu Institutul Muncii.

 

„Este o activitate pe care o des-fășurăm în mod tradițional, de două ori pe an. În anul acesta este al doilea seminar de perfecționare pentru formatorii noștri naționali. Avem 25 de formatori naționali ai CNSM, dar, de fapt, sunt trei grade. Este vorba de formatori de nivel local, ramural și național”, a spus Dorin Suruceanu, șeful Direcției educație și cercetare din cadrul Institutului Muncii.

„Am discutat mai multe subiec­te ce țin de formarea personală, inteligența emoțională, gestiona­rea stresului, stabilirea scopului și a obiectivelor, echilibrul psiho-emoțional în viață, modalitatea de schimbare personală. Ce ar trebui să facă liderul sindical ca să înțeleagă mai bine emoțiile, cu ce ar trebui să înceapă, ce ar putea să schimbe”, ne-a spus trainerul Ștefan Popov.

Președintele CNSM, Oleg Bud­za, prezent la seminar, a ținut să sublinieze că munca formatorilor sindicali este una complicată și și-a arătat tot sprijinul necesar pentru a susține eforturile acestora în do­meniul instruirii activului sindi­cal, pentru ca membrii de sindicat să obțină informații și cunoștințe utile.

Liderul CNSM a accentuat nece­sitatea 

pregătirii și fortificării unei noi generații de tineri formatori sindicali, iar de serviciile oferite de formatorii sindicali să beneficieze diferite categorii de public, care nu au mai participat până acum la activitățile educaționale organiza­te de structurile sindicale.

„Vreau să vă spun că vin co­legi din alte țări și se miră de felul cum sunt pregătiți liderii noștri la școala de formatori sindicali, iar acest fapt, aprecierile, nu au decât să ne bucure”, a mai spus Budza.

În context, Oleg Budza a preci­zat că în timpul apropiat vor avea loc discuții cu reprezentanții Mi­nisterului Educației pentru a orga­niza în instituțiile de învățământ superior și în școlile profesionale „Ora sindicală”, pentru o mai bună cunoaștere de către adolescenți a activității și rolului sindicatelor.

În cadrul activității, Oleg Bud­za a înmânat șefei Inspectoratului Sindical al Muncii, Elena Carchi­lan, și președintei Consiliului de Femei din cadrul CNSM, Liuba Rotaru, certificate de formatori sindicali la nivel național.

 

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand