20 iulie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

China a dăruit Bibliotecii „Ion Creangă” un lot de cărți

Loading
Vocea copiilor China a dăruit Bibliotecii „Ion Creangă” un lot de cărți
China a dăruit Bibliotecii „Ion Creangă” un lot de cărți

biblioteca-creanga

 

La Filiala Bibliotecii Na­ţionale pentru Copii „Ion Creangă” a avut loc recent o acţiune culturală organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. 

 

Evenimentul s-a desfăşurat cu ocazia oferirii unei noi donaţii de carte acestei biblioteci din partea Ambasadei, informează Moldpres.

Donaţia reprezintă circa 400 de exemplare de carte, 50 titluri de carte în limbile engleză, chineză şi rusă, care conţin informaţii despre istoria, geografia, cultura şi tradi­ţiile Chinei.

În discursul său, secretarul I al Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yanjun, a menţionat că par­ticipă deja a doua oară la o cere­monie de transmitere a unei dona­ţii de carte acestei biblioteci.

„Copiii şi tinerii sunt speranţa statului. Sper că ei vor contribui la dezvoltarea şi prosperarea Repu­blicii Moldova. China este o ţară cu o civilizaţie de peste cinci mile­nii, cu o cultură tradiţională pro­fundă, care se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Ca să cunoaşteţi mai bine China, am selectat riguros circa 400 de cărţi, pe care le-am adus în dar bibliote­cii, de unde veţi afla multe lucruri interesante despre ţara noastră”, a precizat oficialul chinez.

La rândul lor, șefa Direcţiei educaţie, tineret şi sport a muni­cipiului Chişinău, Tatiana Nag­nibeda-Tverdohleb, şi directorul adjunct al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, Lilia Tcaci, au adus sincere mulţumiri oaspeţilor chinezi pentru această preţioasă donaţie, care le va ajuta să cunoască mai bine China.

În continuare, copii de la liceele „Mihai Viteazul”, „Socrate” şi Gim­naziul nr. 7 au participat la jocuri interactive şi la victorina „Dreptul meu de a cunoaşte China”. De ase­menea, copiii au ascultat impresi­ile jurnalistei Irina Ropot, care a vizitat China. La sfârşit, ei au fost serviţi cu dulciuri oferite din par­tea Ambasadei Republicii Popula­re Chineze.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand