22 mai 2024
Chisinau
Social

Centre de asistenţă pentru consumatori în probleme de siguranţă alimentară

Loading
Social Centre de asistenţă pentru consumatori în probleme de siguranţă alimentară
Centre de asistenţă pentru consumatori în probleme de siguranţă alimentară
joblist.md

Primele trei centre de asistenţă a consumato­rilor au fost create în Chişinău, Cahul şi Bălţi în baza unor organizaţii guvernamentale în ca­drul unui program de armonizare a politicilor naţionale din domeniul sanitar şi fitosanitar cu cele din UE.

Scopul acestor centre este de a informa, consulta și acorda asistență juridică primară în ceea ce priveş­te drepturile de consumator și siguranţa alimentară. Totodată, centrele în cauză vor informa autorităţile competente despre cazurile depistate de încălcare gravă a drepturilor consumatorilor sau de punere în pericol a sănătăţii oamenilor.

Concomitent, în ţara noastră va fi creată o ali­anţă de organizaţii neguvernamentale din diferite domenii, ce va avea misiunea de consolidare şi co­ordonare a eforturilor societății civile în domeniul siguranței alimentare. Aceasta va desfășura acțiuni de advocacy prin dialog cu autoritățile publice și prin monitorizarea procesului de armonizare a legislației naţionale privind siguranța alimentară și protecția consumatorilor la politicile comunitare.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand