22 mai 2024
Chisinau
Sanatate

Ce trebuie sa stim despre tuse si tratamentul acesteia

Loading
Sanatate Ce trebuie sa stim despre tuse si tratamentul acesteia
Ce trebuie sa stim despre tuse si tratamentul acesteia
tusa

Foto: medguru.ro

 

Tusea este o reacție a or­ganismului la anumiți stimulenți. Aceasta poa­te fi un semn de iritație mecanică a tractului res­pirator, alergii sau o boa­lă virală. Tusea nu este o boală, ci un simptom al bolii. Dacă ea durează mai multe zile şi este în­soţită de febră, trebuie să consulți un medic pentru a afla diagnosticul și pen­tru a selecta medicamen­tele necesare.

 

Există mai multe tipuri de tuse: uscată, productivă şi mix­tă. În vreme ce tusea productivă este benefică pentru organism în cazul unei răceli, pentru că are un rol important în elimina­rea mucusului acumulat pe căi­le respiratorii, cea uscată poate avea o mulţime de cauze şi este foarte iritantă.

 

Cum prevenim tusea?

 

Pentru a evita răceala și tu­sea, trebuie să respecți regulile unui stil de viață sănătos. Asi­gură-te că mănânci corect, dor­mi suficient și faci mișcare. Este important să consumi vitamine, dar numai sub supravegherea și în conformitate cu recomandă­rile medicului. Spală-te regulat pe mâini. Utilizează doar vesela și produsele pentru igienă per­sonale.

 

Cum tratăm tusea uscată?

 

Dacă te simți rău, ai nasul în­fundat, tuse sau alte simptome de răceală, trebuie să urmezi aceste reguli:

• Stai culcat în pat.

• Dormi suficient și evită stresul, pentru a ajuta corpul să lupte cu boala şi pentru a scăpa de episoadele de tuse.

• Asigură-ţi necesarul de vi­tamine şi minerale direct din hrană. Consumă multe fructe şi legume care sunt uşor de digerat şi pline de substanţe nutritive.

• Mănâncă sănătos, în canti­tăţi reduse, dar în prize dese.

• Bea multă apă. Adaugă în meniu supe, bea un ceai cald de fructe sau de plante.

• Înainte de a accepta un me­dicament obișnuit pentru tuse, citește prospectul și asigură-te că nu are contraindicații. Con­sultă un medic, deoarece tusea este doar un simptom al bolii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand