21 iulie 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Cât timp este pastrată cererea privind concediul neplătit? Carnetul de muncă vs datele privind munca prin cumul

Loading
Cetăţeanul şi legea Cât timp este pastrată cererea privind concediul neplătit? Carnetul de muncă vs datele privind munca prin cumul
Cât timp este pastrată cererea privind concediul neplătit? Carnetul de muncă vs datele privind munca prin cumul
carnet-de-nunca

Foto: timpul.md

 

Rubrica „Cetăţeanul şi legea” vine în aju­torul cititorului nostru care caută răspun­suri la întrebări de ordin juridic. Conti­nuăm această tradiţie, pentru ca cititorii, care sunt şi salariaţi la diverse întreprin­deri, să nu se simtă vulnerabili juridic în faţa celor care încearcă să-i manipuleze.
La întrebările primite la redacţie va răs­punde şeful Departamentului juridic al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Ion PREGUZA.
hot Linia fierbinte la tel. 022-23-76-39
Luni şi joi de la 14.00-16.00.

 

Cererea privind concediul neplătit, păstrată trei ani

 

guestion

Care este durata păstrării cererii privind solici­tarea concediului neplătit?

 

Anișoara Ferleț, Chișinău

 

Potrivit pct. 349 din Indicatorul documentelor-tip și al termenelor de păstrare pentru organele administrației publice, pentru instituțiile, organizațiile și întreprinderile Republicii Moldova, aprobat de directo­rul Serviciului de Stat de Arhivă al Republicii Moldova pe 03.12.1997, durata păstrării cererii privind concediul neplătit în unitate este de trei ani.

 

Înscrierea în carnetul de muncă a datelor privind munca prin cumul

 

guestion

Mă interesează dacă informaţiile cu privire la munca prin cumul trebuie înscrise în carnetul de muncă.

 

Ion Botnari, Hîncești

 

Înscrierea în carnetul de muncă a datelor privind munca prin cu­mul se efectuează numai la dorința salariatului (în baza cererii aces­tuia) de către serviciul de personal de la locul de muncă de bază (pct. 40 din Hotărârea Guvernului privind carnetul de muncă, nr. 1449 din 24.12.2007).

Drept temei pentru efectuarea acestor înscrieri servesc copiile or­dinelor (dispozițiilor, deciziilor, hotărârilor) sau certificatele privind angajarea și eliberarea salariatului din funcția cumulată, eliberate de unitatea respectivă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand