22 mai 2024
Chisinau
Sanatate

Când suntem răciți și când avem gripă?

Loading
Sanatate Când suntem răciți și când avem gripă?
Când suntem răciți și când avem gripă?
diariodesalud.com

Răceala și gripa sunt printre cele mai frecvente probleme de sănă­tate care ne afectează în sezonul rece. Atât răceala, cât și gripa sunt cauzate de virusuri, însă cei doi agenți patogeni care le provoacă sunt diferiți.

Primele semne ale răcelii sunt du­rerile în gat, strănutul și senzația de nas înfundat. Tusea este de asemenea unul dintre simptomele de debut ale răcelii. In cazul răcelii, stările febrile nu sunt obligatorii, iar atunci când apar, aces­tea nu depășesc 38 de grade Celsius.

Manifestările gripei sunt mai pu­ternice fata de cele ale răcelii. Cel mai elocvent semn că ne confruntam cu un virus gripal sunt durerile musculare cu o intensitate semnificativă. De aseme­nea, febra mare, de până la 40 de gra­de Celsius și durerile de cap puternice sunt caracteristice gripei, la fel starea de oboseală care se instalează pentru o perioada de două – trei săptămâni. Pe de altă parte, simptome ca durerea în gât și nasul care curge sunt de o in­tensitate mai slaba în cazul gripei decât al răcelii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand