23 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Campanie de informare pentru promovarea muncii decente

Loading
Без рубрики Campanie de informare pentru promovarea muncii decente
companie-de-promovare

Foto: vocea.md

Confederaţia Naţională a Sin­dicatelor din Moldova va desfă­şura în perioada 2-6 octombrie o campanie de informare cu ge­nericul „Consolidându-ne orga­nizatoric, vom obţine o muncă decentă!”.

 

Acţiunea va fi organizată în preajma Zilei Mondiale pentru Munca Decentă şi se înscrie în şirul de manifestări similare, desfăşurate concomitent în toa­tă Europa şi în întreaga lume, a menţionat secretarul confederal al CNSM, Nicolae Suruceanu, în cadrul unei şedinţe de lucru pentru pregătirea şi desfăşurarea campaniei respective.

„Ne-am propus să ne apropi­em de membrii de sindicat, de oamenii de rând şi, în special, de tineri pentru a-i informa despre activităţile desfăşurate pentru protejarea drepturilor şi interese­lor salariaţilor, sarcinile pe care şi le asumă sindicatele şi misiunea lor, pentru a ne consolida orga­nizatoric”, a accentuat Nicolae Suruceanu.

Secretarul confederal al CNSM a mai specificat că, pe 7 octombrie, în capitala ţării noas­tre vor avea loc acţiuni de am­ploare dedicate Zilei Mondiale pentru Munca Decentă.

Nicolae Suruceanu le-a solici­tat liderilor de sindicat din oraşe­le în care se va desfăşura actuala campanie să anunţe şi partenerii sociali din teritorii despre orga­nizarea acesteia.

 

g_cnsm

Acţiunea va fi organizată în preajma Zilei Mondiale pentru Munca Decentă

 

Iniţiativa desfăşurării actualei campanii aparţine Consiliului de Tineret din cadrul CNSM, a men­ţionat în cadrul aceleiaşi şedinţe preşedinta acestui consiliu, Stela Strătilă-Sîrbu. „Noi încercăm să mişcăm puţin oamenii din ora­şele mici, unde sunt o mare parte din salariaţi care se află în umbră şi mulţi nici nu ştiu ce activităţi desfăşoară sindicatele, fiindcă, din păcate, tot ce se întâmplă – mişcări, discuţii, manifestări – vizează mai mult oraşele mari”, a apreciat Stela Strătilă-Sîrbu.

Preşedinta Consiliului de Ti­neret din cadrul CNSM a consta­tat că această campanie este deja a treia acţiune de acest fel. Prima a fost organizată, de asemenea, în prima decadă a lunii octombrie din anul trecut şi tot în preajma Zilei Mondiale pentru Munca Decentă, iar a doua a avut loc în iunie curent, către Ziua Sindica­listului din Moldova. Campanii­le precedente au cuprins ambele oraşe din nordul şi vestul ţării. „Acum am decis să mergem în partea sudică şi, deoarece nu reu­şim să includem toate oraşele de aici, va fi organizată probabil încă o campanie, în primăvara viitoa­re”, a spus Stela Strătilă-Sîrbu.

La încheierea acestei acţiuni, pe 6 octombrie, va fi organizată şi o minicampanie de informare de o zi care va cuprinde conco­mitent trei oraşe mici – Rezina, Ştefan Vodă şi Leova – în care va merge câte un grup de tineri sin­dicalişti. La actuala campanie de informare vor participa 12 lideri de organizaţii sindicale, dintre care patru sunt jurişti cu expe­rienţă. Totodată, printre partici­panţi se va număra şi un psiholog care îi va consilia pe tineri în ce priveşte gestionarea diferitor si­tuaţii ce ţin de comunicarea cu trecătorii şi salariaţii, de utiliza­rea anumitor tehnici de prezen­tare a informaţiilor.

În cadrul campaniei, tinerii sindicalişti vor distribui publicația “Vocea poporului”, mate­riale informative şi vor discuta cu trecători, dar şi cu angajaţi din instituţii bugetare, unităţi eco­nomice sau şcoli profesionale. Campania va cuprinde oraşele Hânceşti, Cimişlia, Comrat, Ba­sarabeasca, Ciadâr-Lunga, Vul­căneşti şi Cahul.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand