4 octombrie 2023
Chisinau
Vocea copiilor

“Călătoria lui Radu în Ţara Poveştilor”, lansată la “Ovidius”

Loading
Vocea copiilor “Călătoria lui Radu în Ţara Poveştilor”, lansată la “Ovidius”
elevi la tabara

Foto: arhivă personală

Pentru a insufla dra­gostea faţă de carte, lectură, la biblioteca „Ovidius” a avut loc o întâlnire de suflet şi foarte impresionantă cu Ana Brăescu, au­toarea cărţii „Călă­toria lui Radu în ţara Poveştilor”.

 

Această activitate face parte din şirul manifestă­rilor planificate în cadrul programului ,,Lecturile verii-2013”. Participanții aces­tui eveniment au fost copiii de la Tabăra ce sejur de zi ,,Tabăra Vitejilor” a Liceului Teoretic ”Mihai Viteazul”, îndrumați de învățătoarea Marina Bulmaga. Doamna Brăiescu a venit însoțită de o echipă de încredere, cu ajutorul căreia a organizat mai multe jocuri pentru a verifica cât de bine copiii au lecturat cartea propusă. Pentru a crea o atmosferă mai distinsă, doamna bi­bliotecară Ana Brăescu a recurs la o surpriza foar­te plăcută pentru copii: prezentarea neobişnuită a fiecărui copil în scopul că poate autoarea îl va în­tâlni pe acel băieţel despre care se vorbeşte şi în carte „Radu”. Pentru al face pre­zent şi pe „Radu”, au fost se­lectaţi copii-pictori care au fost rugaţi să-l deseneze pe Radul aşa cum l-au cunos­cut ei lecturând cartea. Co­piilor le-a reuşit foarte bine desenul. Întrebând-ui dacă a fost greu, Dumitru a spus: nu, deoarece ne-am folosit de imaginaţia noastră şi am desenat cum ştim noi mai bine. Pe lângă acest grup au mai fost create încă trei echipe, fiecare echipă având câte un lider. Ei au avut de discutat câte un capitol din cartea de lectură: grupul nr. 1 a vorbit despre Orăşelul Bucuriei; grupul nr. 2 Ceta­tea interesului; grupul nr. 3 Dealul mirării.

Un moment deosebit al activității a fost al Alinei GÂSCĂ, elevă la Liceul ”Hyperion” s. Gura Galbe­nă, raionul Cimişlia, care a organizat o expoziţie de lucrări brodate manual de ea însuşi: „Peisaj de iarnă”, „Puişori”, „Căluţul lui Bar­bie”, „Îngerul mamei păzi­tor”, „Iepuroaica gospodi­nă” ş.a. Alina a prezentat o lucrare care urmează să fie finisată „Cetatea intere­sului” care reprezintă ima­ginea de pe fundalul cărţii „Călătoria lui Radu în Ţara Poveştilor”, această lucrare urmează să fie făcută cadou doamnei autoare.

Cu o surpriză pentru cei prezenți a venit Mico­lo REABOI, elev la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din Chişinău, participant la cel de-al treilea festival de muzică din Regenzburg, Germania, unde a obţinut locul I la ansamblu. El a in­terpretat mai multe piese la acordeon printre care: Vals, Miorița,Trei purceluşi, Val­sul fulgilor. Piesele au fost foarte mult apreciate pri­mind aplauze bine meritate din partea publicului.

Copiii nu au plecat până nu i-au pus şi un şir de în­trebări doamnei autoare, ei au ținut să afle ce a făcut-o să scrie această carte. Au­toarea a răspuns foarte sin­cer: am ţinut mai întâi să menţionez că nu mă consi­der scriitoare şi experienţa acumulată de-a lungul tim­pului în postură de bibliote­car m-a făcut să scriu cartea respectivă, dar foarte mult m-au inspirat copiii.

Autoarea a mulţumit tu­turor celor prezenţi şi a spus că se bucură foarte mult că a realizat această activitate.

 

Liuba CIOBANU,

director ”Ovidius”

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand