25 iulie 2024
Chisinau
Social

Biciclete noi pentru poștașii din Cornești

Loading
Social Biciclete noi pentru poștașii din Cornești
Biciclete noi pentru poștașii din Cornești

postasi-costesti

 

Ion Pîrgaru, președintele Federației Sindicatelor din Comunicații, a participat la inaugurarea unui nou oficiu poștal în orașul Cornești, raionul Ungheni. Evident, nu s-a  dus cu mâna goală. Din partea federației, a dăruit celor trei poștași câte o bicicletă.

 

În cadrul evenimentului de inaugurare a noului oficiu poștal, președintele FSCM a vorbit despre cât de important e ca salariații să aibă condiții bune de muncă: „În ulti­mii ani, la Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” se fac lucruri bune. Se creează condiții bune de lucru pentru angajați, pen­tru clienți. Sper că oficiile poștale vor servi ca niște cetăți pentru a deservi cu demnitate locuitorii, clienții. Noi vrem ca salariații să zâmbească clienților, dar cum să fii amabil când îți cade tavanul? Însă dacă vor avea condiții bune, angajații vor avea și dispoziție bună. Numai în comun vom putea obține lu­cruri pentru viitor. Acum e greu să mergi pe bicicletă, dar se încălzește și poștașii se vor bucura de acest cadou”, a menționat Ion Pîr­garu.

Cele trei poștărițe într-adevăr s-au bucu­rat de tot ce li s-a întâmplat în acea zi. Vor avea locuri de muncă îngrijite, încăperea în­călzită, cu grup sanitar. În plus, faptul că vor merge pe biciclete le va face ziua mai ușoară. Stela Ursu nu a mai urcat pe bicicletă din tinerețe, dar crede că va reuși să meargă bine după puțin antrenament. Lucrează în oficiul de la Cornești de 21 de ani. Ea și colegele sale parcurg zilnic pe jos cel puțin 10 kilometri. Seara, când ajunge acasă, tare o mai dor picioarele. „Acum, având create toate condițiile, mă rog la bunul Dumnezeu să-mi dea sănătate să pot lucra”, spune ea mulțumită, arzând de nerăbdare să încerce bicicleta. Dar, pentru că e sărbătoare la ei, a venit la serviciu pe tocuri  și nu poate acum, amână plăcerea. Ana Ambros mi-a povestit că lucrează la poștă de opt ani și susține că știe bine lucrul.

Angajatele poștei spun că acum și-ar dori și un 

salariu măcar puțin mai mare. E mult de lucru, una deservind aproape 300 de pensionari. Sunt plătite pentru cinci ore de lucru pe zi, așa e norma, dar ele recunosc că deseori se întâmplă să se rețină și șapte ore. Au lucru de răspundere, pe zi au în geantă cel puțin 10.000 de lei.

Dar să revenim la evenimentul care a adu­nat atâta lume la oficiul poștal din Cornești: inaugurarea unui sediu poștal construit din temelie. Au venit oameni din localita­te și oaspeți de vază: directorul general al Î.S. „Poşta Moldovei”, primarul orașului Cornești, președintele raionului Ungheni, şefii subdiviziunilor din cadrul aparatului de conducere al întreprinderii şi reprezentanţi ai colectivelor Centrului de Poștă Ungheni, dar și  directorii ai oficiilor poștale din ra­ioanele de nord.

Directorul general al Î.S. „Poșta Moldo­vei”, Serghei Nastas, şi-a exprimat speranţa că modernizarea și renovarea rețelei logis­tice va spori competitivitatea întreprinderii, va consolida imaginea instituției și va asi­gura un nivel înalt de satisfacție și loialita­te al clientelei. „Dezvoltarea infrastructurii Î.S. „Poşta Moldovei” şi transformarea aces­teia într-o întreprindere prosperă oferă po­sibilitatea de a crea condiții bune de lucru pentru angajații oficiilor poștale și de a crește performanța și calitatea serviciilor poștale prestate”, a menționat Serghei Nastas.

Noul oficiu poștal din orășelul Cornești a fost modernizat și înzestrat cu tehnică de calcul și echipament performant.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand