14 iunie 2024
Chisinau
Cultura

Bibliotecarii, tezaurul intelectual al societății

Loading
Cultura Bibliotecarii, tezaurul intelectual al societății
Bibliotecarii, tezaurul intelectual al societății
Vocea poporului

Cu ocazia Zilei Bibliotecaru­lui, a Zilei Internaționale a cărții și a drepturilor de au­tor, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost deschisă, recent, expoziția de documente și publicații cu genericul „Bibliotecarii Bibliotecii Naționale – tezaur intelectual al societății”.

„Expoziția aduce în vizorul publicului larg publicații, cărți, bibliografii, articole despre contribuțiile personalului bibli­otecii la dezvoltarea domeniu­lui biblioteconomic național, implicațiile de-a lungul anilor în proiecte cu impact social, ra­poarte anuale, documente care certifică succesele bibliotecari­lor și ale bibliotecii, o galerie de fotografii retro din arhiva Bi­bliotecii Naționale”, a declarat pentru agenția Moldpres Elena Pintilei, directorul instituției.

De menționat că expoziția este structurată în comparti­mente tematice: managerii bi­bliotecii; personalul în publica-ții; profesionalism și excelență; contribuții științifice; custozii colecțiilor; oameni cu suflet mare; transformăm trecutul în prezent.

Tot aici a fost deschisă și expoziția de carte cu genericul „Novislibris. Ediții noi achizițio-nate prin schimbul internațional de publicații”. Pentru acest eve­niment, instituția a recepţionat, prin intermediul schimbu-lui internaţional de publicaţii, un lot important de carte din partea Bibliotecii Naţionale din Belarus. Setul include 50 de cărţi din diverse domenii, cum ar fi cultură, artă, literatură, istorie etc.

 

Prin noi înșine, prin intermediul culturii

 

Manifestări similare, dedica-te Zilei Bibliotecarului, Zilei Internaționale a cărții și a drep­turilor de autor, au fost organi­zate în toate raionale, la bibliotecile publice, precum și în instituțiile de învățământ. Profe-sorii, bibliotecarii sunt conștienți de faptul că un popor poate prospera, economic și spiritual, numai prin Carte. Teza veche, „prin noi înșine, prin intermediul culturii”, este mai actuală ca ori­când.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand