26 septembrie 2023
Chisinau
Sport

Australienii îşi doresc să găzduiască din nou JO

Loading
Sport Australienii îşi doresc să găzduiască din nou JO
Australienii îşi doresc să găzduiască din nou JO
brisbane-2028

Foto: theconversation.com

Australia ar putea găzdui Jocurile Olimpice pentru a treia oară. Oficialii de la Antipozi intenţionează să înainteze candidatura pen­tru ediţia din 2028. Aus­tralienii vor să organizeze Olimpiada în oraşul Bris­bane.

 

La începutul acestei luni, Co­mitetul Olimpic din Australia şi-a anunţat intenţia de a organiza încă o ediţie a Jocurilor Olimpi­ce.

Preşedintele Comitetului In­ternaţional Olimpic, Thomas Bach a salutat această intenţie după o întâlnire cu prim-minis­trul Australiei, Tony Abbott. Bach a declarat însă că australienii ar putea găzdui Olimpiada nu mai devreme de anul 2028, asta dacă vor câştiga acest drept după o luptă cu alte contracandidate.

“Candidatura Australiei ar bu­cura o mulțime de oameni. Aceas­tă candidatură ar câştiga simpatia tuturor şi ar avea șanse mari de a obţine dreptul de a organiza Jo­curile Olimpice. Acest lucru s-ar putea întâmpla nu mai devreme de 2028. Acum este prematur să vorbim despre victoria australi­enilor”, a spus preşedinte CIO, Thomas Bach.

Australienii îşi doresc ca Olim­piada pe care o vor găzdui să se desfăşoare în oraşul Brisbane.

Australia a mai organizat de două ori Jocurile Olimpice de vară. În 1956, Olimpiada s-a des­făşurat la Melbourne, iar în 2000, la Sydney. JO din 2016 vor avea loc la Rio de Janeiro, în timp ce cele din 2020 la Tokyo.

La finalul anului trecut, Comi­tetul Internaţional Olimpic a luat o decizie istorică referitor la Olim­piada din 2024. Aceasta ar putea avea loc concomitent în două ora­şe sau chiar două ţări diferite.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand