22 mai 2024
Chisinau
Varia

Aur, argint și bronz pentru Republica Moldova, la un concurs internațional de bucate

Loading
Varia Aur, argint și bronz pentru Republica Moldova, la un concurs internațional de bucate
Aur, argint și bronz pentru Republica Moldova, la un concurs internațional de bucate
Vocea poporului

Republica Moldova a obținut 11 medalii la un Campionat internațional de gătit, care s-a desfășurat recent în orașul Bolu, Turcia.

Competiția a reunit peste 500 de concurenți din 18 state ale lumii, dintre care Albania, India, Ucraina, Rusia, Turcia, Kazahstan, Uzbekistan, Republica Moldova. La acest campionat, Elena Cioba­nu, președinta Asociației Patronale din Comerț, Hoteluri, Restaurante și Catering din Moldova, a fost și membru al juriului. Din juriu au mai făcut parte responsabili din domeniile respective din Canada, Sri Lanka, Slovenia și din alte state. Cele mai multe medalii au revenit echipei de bucătari din Kazahstan și Ucraina.

Maeștrii bucătari de la noi au obținut la concursul de la Bolu două medalii de aur, patru de ar­gint și cinci de bronz, după ce au preparat mâncăruri din pește, miel, carne de vită, bucate tradiționale. Pentru fiecare fel de bucate con-curenții au avut la dispoziție 45 de minute. R. Moldova a fost reprezentată la concurs de studen-ții Valentina Mutroi, Nicolae Gol­ban, Andrei Grigoraș și Vasile Nour, care își fac studiile la Școala profesională nr. 2 din Chișinău și la Colegiul Național de Comerț de pe lângă ASEM.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand