30 mai 2024
Chisinau
Sport

Au venit să practice sport și au avut parte de o surpriză

Loading
Sport Au venit să practice sport și au avut parte de o surpriză
Au venit să practice sport și au avut parte de o surpriză

spartachiada-cadastru

 

Aproximativ 120 de salariați de la cinci întreprinderi de stat din domeniul ca­dastrului, geologiei şi geodeziei, care sunt membri de sindicat, s-au întâlnit recent într-o atmosferă informală la Casele de  Odihnă și Recuperare „Perle­le Nistrului” din orașul Vadul lui Vodă.  Spartachiada salariaţilor din ramură a devenit o frumoasă tradiţie, un eve­niment aşteptat de toţi, care se des­făşoară în fiecare an. La a XII-a ediţie a spartachiadei, sportivii amatori din branşă au avut parte de o surpriză – la inaugurarea evenimentului, pentru ei a dansat Ansamblul „Codreanca”. 

 

„S-a simțit o sărbătoare în ceea ce fa­cem. Actuala ediție a avut loc într-o atmo­sferă prietenoasă, fără urmă de confrunta­re”, a opinat Galina Frumusache, președinta Federației „Sindgeocad”.

„Echipele participante și-au încercat pu­terile la volei feminin, volei masculin, mini­fotbal, sărituri în lungime, tenis de masă, șah, joc de dame. În afara concursului, s-au desfășurat jocuri de darts și baschet. Cu siguranță, la anul viitor le vom introduce ca probe ale spartachiadei. Competițiile sportive ne fac mai puternici, mai rezistenți, ne consolidează echipele, ne mobilizează să luptăm ca să câștigăm. An de an, spi­ritul de luptător se manifestă inteligent, cu bucurie pentru cel care a câștigat. Pen­tru a evita concurenta nesănătoasă, am renunțat la clasamentul general la Sparta­chiada „Sindgeocad”, deoarece nu ne do­rim o atmosferă de luptă acerbă, dar una prietenoasă. Este important faptul că la spartachiadă au fost prezenți conducătorii celor cinci întreprinderi din ramură. Spar­tachiada a contribuit la fortificarea dialo­gului social dintre angajatori și salariați”, a ținut să remarce Galina Frumusache.

Tatiana Iurcu, responsabilă pe pro­blemele tineretului din cadrul Federației „Sindgeocad”, a menționat că în cadrul spartachiadelor se stabilesc relații de pri­etenie, care ulterior facilitează comunica­rea la serviciu. „O bună parte a tinerilor sindicaliști au manifestat interes față de sport. Ne dorim ca numărul participanților la spartachiadă să crească”, a spus Tatiana Iurcu.

„Pentru mine, spartachiada este un gen de agrement la care îmi pot exprima liber emoțiile”, a remarcat Vadim Godiac, lider sindical al aparatului central al ÎS „Cadas­tru”.

„A fost o bătălie cinstită, pentru că a învins cea mai puternică echipă”, a accentuat Ivan Danii, președintele comitetului sindical al Agenției Relații Funciare și Ca­dastru.

Anatolie Ghilaș, directorul general al Agenției Relații Funciare și Cadastru, a menționat, la inaugurarea spartachiadei, că aceasta a devenit o sărbătoare. „Fieca­re participant a venit cu bună dispoziție și cu speranța de a învinge. În viață trebuie să luptăm, pentru ca să atingem anumite înălțimi”.

Totodată, Serghei Nagorneac, directorul ÎS „Ingeocad”, a specificat că participă la spartachiadă în calitate de căpitan al echipei al 12-lea an la rând. Nagorneac a remarcat buna pregătire a taberei de odihnă „Perlele Nistrului”, unde s-a desfă-șurat evenimentul sportiv organizat de sindicate.

„Spartachiadele ne fac să ne simțim ca o familie, este evenimentul unde dispar hotarele dintre întreprinderi”, a opinat An­gela Matcov, directorul ÎS „Cadastru”.

Prezent la inaugurarea Spartachiadei Federației „Sindgeocad”, Mihail Hîncu, vicepreședinte al CNSM, a menționat că, deși este o ramură cu un număr mic de salariați, de peste două mii, acești membri de sindicat sunt foarte activi. E o dovadă că între angajatori și sindicate există un dialog eficient și constructiv.

La finele spartachiadei, echipele care s-au plasat pe pozițiile I, II și III au primit cupe, diplome și cadouri. De mici cadouri au beneficiat toți participanții la competiții. Vorbind despre planurile de viitor, Galina Frumusache a subliniat: „Inten-ționăm să desfășurăm următoarele ediții ale spartachiadelor în nordul sau în sudul țării. Totodată, ne dorim să concurăm cu sindicate din alte ramuri”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand