În anul curent, ÎS „Poșta Moldovei” sărbătorește 21 ani de la fondare. Cu acest prilej, filiala Drochia ÎS „Poșta Moldovei”, împreună cu oficiile poștale din raion, și-au propus să organizeze un concurs ce constă din patru probe: arta culinară, lucrul manual, proba artistică și prezentarea celui mai original costum pentru poștaș„Moda 2014”.
Fiecare probă trebuie să conțină elemente cu referire la sigla Poștei Moldovei, la serviciile prestate de aceasta, precum și la evenimentul propriu-zis.
Două din aceste probe s-au desfășurat recent în incinta oficiului central de poștă.
„Poștași de meserie, angajații noștri, fiecare în parte, au mai multe talente. De aceea, ne-am gândit să organizăm evenimentul dat, el având scopul de a pune în valoare simbolica poștei, de a promova frumosul și arta populară. Deși pentru Serghei Nastas, directorul general al ÎS „Poșta Moldovei”, manifestarea dată a constituit o surpriză, evenimentul nu este la prima ediție”, ne-a mărturisit Anatolie Bugai, directorul CP Drochia.
Un juriu a avut prerogativa de a aprecia munca depusă de participanții la concurs.
Astfel, la proba „lucrul manual”, locul întâi a fost ocupat de oficiile poștale Chetrosu și Maramonovca. Locul doi le-a revenit concurenților din orașul Drochia și din satul Țarigrad, iar pe locul trei s-au clasat poștașii din satele Sofia și Mândâc. „Ne bucurăm că am luat locul întâi, deoarece am muncit mult și ne-am străduit să ne manifestăm prin originalitate. Am creat „papucii poștașului”, confecționaţi din ziare, apoi o pălărie și un coș, făcute prin aceeași tehnică”, ne-a spus Ludmila Marabara, reprezentantă a Oficiului poștal Maramonovca. „Ne-a făcut plăcere să participăm la acest concurs. Am decis să țesem un covoraș, care ar conține toate tipurile de transferuri bănești, utilizate de cetățenii noștri prin intermediul „Poștei Moldovei”, ne-a mărturisit Elena Gherman, director Oficiului poștal Chetrosu.
La arta culinară, de locul întâi s-au bucurat reprezentantele oficiilor poștale Popeștii de Jos și orașul Drochia. Pe locul doi s-au plasat satele Petreni și Fântânița, iar locul trei a revenit celor din satele Sofia și Ochiul Alb.
Publicația „Vocea poporului” are relații frumoase, calde cu mulți poștași și dorește să-și extindă legăturile cu acești oameni minunați, harnici și onești, care aduc lumină și bucurii în casele oamenilor. În unul din numerele trecute, „VP” a publicat o pagină întreagă despre o colegă de-a dumneavoastră. Este vorba de Iulita Gorbuleac, care muncește la Oficiul poștal din satul Chetrosu, raionul Drochia. De când a fost anunțată abonarea la ziarul „Vocea poporului” pentru semestrul doi, ea a reușit să antreneze în rândurile cititorilor 46 de familii. Profitând de ocazie, vă anunțăm că abonarea la săptămânalul nostru continuă.
Să abonezi oamenii la ziare, să-i anunți despre noile publicații, este o muncă pe cât de interesantă, pe atât de dificilă. Trebuie să ai un talent aparte, capacitatea de a comunica, de a-i cuceri într-atât încât ei să aibă încredere în preferințele tale și să fie dispuși să-ți accepte recomandările. Iulita Gorbuleac provine dintr-o dinastie de poștași și a îmbrățișat această profesie acum 26 de ani. Ea se pricepe să găsească limbaj comun cu oamenii, pentru că își face munca din plăcere. Și chiar are har. Pentru Iulita, activitatea de poștaș nu înseamnă doar să aducă pensia, corespondența, să aboneze lumea la reviste și ziare. Pentru ea, munca de poștaș mai înseamnă și comunicare: ea discută cu oamenii, le oferă o parte din atenția și bunătatea sa.
În fine, dar nu în ultimul rând, vă comunicăm că pe poștașii care vor abona consăteni la publicația noastră îi așteaptă premii bănești (dovada o vor constitui chitanțele prezentate). Cu cât mai multe abonamente veți face, cu atât mai consistent va fi premiul. Să fie într-un ceas bun și succese în toate, dragi poștași!