Aproape fiecare a doua căsnicie din Republica Moldova se încheie cu divorţ, arată statisticile oficiale. Din peste 21 mii de cupluri, care şi-au oficializat relaţia în anul 2017, 40 la sută au divorţat după un an sau doi de căsnicie. Mai mult, 629 de cupluri s-au destrămat după mai puţin de un an. Cel mai trist e că de pe urma divorţurilor suferă în special femeile şi copiii, a menţionat Liuba Rotaru, preşedinta Comisiei de Femei a CNSM, în cadrul unei şedinţe organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, marcată anual la 15 mai începând din anul 1995.
Prezentă la şedinţă, Valentina Buliga, preşedinta Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, a menţionat că, din cauza migraţiei, multe mame s-au obişnuit să-şi educe copiii la telefon sau prin skype. În altă ordine de idei, sursa citată a subliniat că sindicatele „rămân a fi o organizaţie puternică. De fiecare dată când se luau în consideraţie propunerile sindicatelor, politicile sociale au devenit mai bune”, a menţionat deputatul.
Ana Cimpoieşu, vicepreşedintă a Comisiei de Femei, a accentuat faptul că, în ultimul timp, în ţară se înregistrează tot mai multe cazuri de violenţă asupra profesorilor.
„E nevoie de elaborarea şi implementarea unei legi care ar proteja cadrele didactice. În ultimul timp, se pune accent pe drepturile copilului, pe drepturile părinţilor, dar sunt oare protejaţi profesorii? Din cauza lipsei unui mecanism de apărare a profesorilor, în caz de aplicare a violenţei din partea părinţilor sau a elevilor, mulţi pedagogi ar putea părăsi sistemul învăţământului”, a declarat Ana Cimpoieşu.
doar pentru utilizatorii înregistrați
Logare