19 aprilie 2021
Chisinau
Social

Apel de Ziua Europeană pentru Acțiune

Loading
Social Apel de Ziua Europeană pentru Acțiune
Apel de Ziua Europeană pentru Acțiune
sindicate.md

Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova răspunde apelului de mo­bilizare EPSU în contextul Zilei Eu­ropene pentru Acțiune, care a avut loc în ziua de 29 octombrie 2020.

Al doilea val al pandemiei a început chiar înainte de sezonul rece al anului. Acest lucru pune din nou serviciile de să­nătate și sociale sub o presiune enormă. În întreaga Europă există o creștere rapidă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Sindicatele reiterează mesajul despre nevoia stringentă de echipamente de protecție, de materiale și de suplimentarea personalului pentru a contracara această nouă creștere a infecțiilor. Mulți lucrători se simt epuizați și stresați, după ce au fă­cut față primului val de pandemie.

Liderii sindicatelor lucrătorilor medicali și sociali ai Federației Europene a Sindi­catelor din Serviciul Public (EPSU) vin cu un apel la mobilizare și cu următoarele revendicări:

  • Salarii mai mari
  • Mai mult personal
  • Îngrijire de calitate pentru toți

„Trebuie să ne asigurăm că lecțiile din această pandemie au fost învățate și cei din prima linie au tot necesarul pentru a continua lupta cu infecția COVID-19”, se menționează în Apelul Federației Sindica­le „Sănătatea” din Moldova.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și