20 ianuarie 2021
Chisinau
Fără categorie

Anul recrutării în sindicate a tinerilor din toate domeniile

Loading
Fără categorie Anul recrutării în sindicate a tinerilor din toate domeniile
Anul recrutării în sindicate a tinerilor din toate domeniile

cnsm-tineret

 

Anul 2017 va fi declarat Anul recrutării în sindicate a ti­nerilor. Propuneri în acest sens au lansat recent membri ai Comisiei de Tineret a CNSM, în cadrul unei mese ro­tunde, la care a fost evaluată activitatea organizaţiei în anul 2016 şi au fost trasate obiectivele pentru anul 2017. 

 

Tatiana Marian, preşedinta Comisiei de Tineret, a remarcat că în anul ce s-a scurs  au desfă­şurat mai multe acţiuni. Tinerii sindicalişti au avut o întrevedere şi cu premierul Pavel Filip, în ca­drul căreia s-au interesat de po­liticile promovate de stat în ve­derea susţinerii lor, de sistemul de salarizare, precum şi despre asigurarea tinerilor cu locuinţe la preţuri accesibile.

Drept urmare a acestei între­vederi, guvernul a analizat, în ca­drul unei şedinţe de lucru, o pri­mă formă a conceptului de sprijin pentru tinerele familii, care do­resc să-și procure o locuință con­tractând un credit. Conceptul are la bază modele similare din sta­tele-membre ale Uniunii Europe­ne de tip „Prima casă” și vizează asigurarea cu locuinţe a tinerelor familii. Scopul programului este de a sprijini tinerele familii în obținerea spaţiului locativ prin facilitarea accesului acestora la credite preferenţiale, statul ur­mând să garanteze o parte din creditul ipotecar acordat. Astfel de metode de asigurare cu spa­ţiu locativ a familiilor tinere sunt aplicate cu succes în mai multe ţări europene, inclusiv în Ro­mânia. Participanţii la şedinţa Guvernului au decis să continue consultările cu reprezentanţii Băncii Naţionale a Moldovei şi ai băncilor comerciale, pentru a analiza sustenabilitatea acestui proiect. Conceptul urmează să fie definitivat şi prezentat Guvernu­lui spre aprobare.

Prezent la şedinţa Comisiei de Tineret, Oleg Budza, preşedintele CNSM, a susţinut propunerea de a declara 2017 Anul de recrutare a tinerilor sindicalişti. Domnia sa a reiterat că susţine activitatea tinerilor sindicalişti, pentru că aceştia reprezintă viitorul mişcă­rii sindicale. Oleg Budza a subli­niat că le va organiza membrilor Comisiei de Tineret o întrevedere cu Pirkka Tapiola, şeful Delegaţi­ei Uniunii Europene în Republi­ca Moldova, în cadrul căreia ti­nerii vor putea aborda mai multe probleme.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com