22 iunie 2024
Chisinau
Social

Angajații universităților, speriați de procesul de absorbție

Loading
Social Angajații universităților, speriați de procesul de absorbție
Angajații universităților, speriați de procesul de absorbție
tv8.md

Angajații Universității Agrare de Stat din Moldova au ieșit, miercuri, în fața blocului administrativ. Au ținut discursuri în favoarea existenței în continuare a instituției respective, au aplaudat îndelung rostind denumirea Universității Agra­re. Tot ei au inițiat o petiție online, unde adună semnături în susținerea instituției lor de învățământ.

Colectivul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) și comunitatea sportivă din R. Moldova, la rândul lor, au adresat o scrisoare deschisă în vederea stopării procesului de absorbție a USEFS. Conducerea susține că universitatea reprezin­tă nu doar o simplă instituție de învățământ superior de profil, ci este întruchiparea celor mai marcante realizări științifico-practice și educațional-empirice din domeniul de referință, în cadrul căreia își desfășoară activitatea cele mai titrate personalități din mediul univer­sitar și științific.

Am reușit să discutăm și cu cadre didactice de la Universitatea de Stat din Tiraspol.

Rodica Maistru, profesoară de filozofie la Universitatea de Stat din Tiraspol, ne-a declarat: „Nu este doar o tentativă de distrugere a universității, dar a învățământului în general”.

Ion Arsene, conferențiar universitar la aceeași instituție, a relevat: „Universitatea din Tiraspol este una cu tradiții. Trebuie să ne așezăm la masa de discuție. Rezultatul absorbției este, de fapt, că noi nu o să mai existăm. Cine știe, la toamnă ar putea să ne căutăm cu toții de lucru”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand