13 aprilie 2024
Chisinau
Social

Angajații din comunicații, plăcut surprinși de ziua lor profesională

Loading
Social Angajații din comunicații, plăcut surprinși de ziua lor profesională
Angajații din comunicații, plăcut surprinși de ziua lor profesională
premii-comunicatii

Foto: fscm.md

Recent, întreaga comunitate mondială a celebrat Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Cu această ocazie, 50 de angajați din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor au obținut titlul onorific „Maestru în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor”, iar peste 300 de angajați ai instituțiilor de profil au primit diplome de onoare pentru merite deosebite în dezvoltarea sectorului TIC.

 

Premiile au fost decernate în cadrul unei ședințe solemne orga­nizată de Federația Sindicatelor din Comunicații,  în parteneriat cu Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Ion Pîrgaru, preşedintele FSCM, a adresat sincere felicitări cu oca­zia sărbătorii profesionale. „Sin­dicatul de ramură este permanent alături de membrii săi, iar una din prioritățile de bază ale Federației este dialogul social eficient și con­structiv”, a subliniat Ion Pîrgaru. Referindu-se la titlul onorific „Ma­estru în Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor”, președintele FSCM a ținut să menționeze că el se oferă celor mai buni specialiști și că acesta îi obligă pe cei cărora le-a fost oferit să progreseze în con­tinuare și într-adevăr să fie cei mai buni.

La rândul său, ministrul Tehno­logiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a menționat că Ziua Mondială a Comunicațiilor și Societății Informaționale este un prilej bun pentru a face un bilanț, dar și pentru a creiona proiecte de viitor, care vor asigura dezvoltarea țării.

„Domeniul TIC este unul dintre cele mai dezvoltate din Republica Moldova, iar Strategia Moldova Di­gitală 2020 și alte  politici de profil vin să asigure continuitatea dez­voltării societății informaționale, creând un mediul favorabil pentru atragerea investițiilor străine”, a accentuat Pavel Filip.

Ministrul a mulțumit angajați-lor din sector pentru munca de-pusă, dorindu-le tenacitate și putere pentru a face beneficiile so-cietății informaționale accesibile pentru un număr cât mai mare de oameni.

După ședința festivă, sufletele celor prezenți în sala Palatului Feroviarilor au fost încălzite de interpreții Ion Paladi, Anișoara Pui­că, Vitalie Dani, Adriana Ochișanu și formația „Probachus”.

Amintim că pe 17 mai în fieca­re an este celebrată Ziua Mondia­lă a Comunicațiilor şi a Societății Informaționale, care marchează semnarea, în 1865, a primei Con-venții Internaționale a Telegrafului și crearea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. În Republica Moldova, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale a fost oficializată prin Hotărâre de Guvern în anul 2008.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand