22 octombrie 2021
Chisinau
Social

Ajutor pentru familiile medicilor decedați din cauza Covid-19

Loading
Social Ajutor pentru familiile medicilor decedați din cauza Covid-19
Ajutor pentru familiile medicilor decedați din cauza Covid-19
arthapurna.com

A fost aprobat Regulamentul cu privire la modul de solicita­re și acordare a indemnizației unice pentru personalul de­cedat în lupta cu Covid-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.

Potrivit documentului mări­mea indemnizației unice con­stituie 100 000 lei și aceasta se acorda fie soțului supraviețuitor, fie copiilor până la vârsta de 18 ani sau, dacă își continuă studi­ile, până la 23 de ani, sau chiar unuia dintre părinți, în cazul în care nu există urmași din prime­le două categorii.

Sub incidența actului norma­tiv va cădea personalul angajat în instituțiile medico-sanitare publice din cadrul asistenței me­dicale primare, asistenței medi­cale specializate de ambulator, asistenței medicale spitalicești, asistenței medicale urgente prespitalicești, serviciilor me­dicale de înaltă performanță, instituțiilor/subdiviziunilor me­dicale din subordinea MAI, MA, ANP și SIS, decesul cărora a sur­venit ca urmare a infectării în cadrul desfășurării nemijlocite a activității medicale în lupta cu Covid-19.

Indemnizația se va achita de către instituția medico-sanitară publică în care a activat persoa­na decedată. Cheltuielile vor fi acoperite din contul fondurilor de urgență ale Guvernului.

Prevederile Regulamentului se aplică în privința deceselor survenite începând cu data de 17 martie 2020.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și