17 aprilie 2024
Chisinau
Vocea copiilor

Adio, vacanţă. Bun venit, şcoală!

Loading
Vocea copiilor Adio, vacanţă. Bun venit, şcoală!
lupan

Foto: arhivă personală

Ovidiu Lupan merge în clasa a IV-a. Ne-a trimis o scrisoare în care ne-a scris despre vacanță, dar și despre emoțiile din noul an școlar. Nu știu dacă a scris la lecții o compunere pe tema ”Cum am petrecut vacanța”, dar cert este ca deja a făcut-o pentru noi.

 

Vacanţa a trecut pe neobser­vate. Parcă nu am reuşit să fac mare lucru şi de acum începe şcoala. Nu e o problemă căci mi-i dor de colegii mei de la liceul “Waldorf” şi de doamna Veronica, diriginta noastră.

Vara aceasta m-am odihnit la bunica mea din Sângerei. Nu am acolo prea mulţi prieteni, fiindcă cei mai mulţi dintre ve­cini sunt bătrâni şi nu am avut cu cine mă distra. Singura mea distracţie a fost lectura şi doar sâmbăta şi duminica navigam pe internet. Asta îmi place cel mai mult. Părinţii însă sunt ne­mulţumiţi. Ei zic că internetul mă influenţează negativ şi că trebuie să citesc mai mult pen­tru a avea cultură generală.

Sunt de acord cu ei, dar vara îmi place mai mult să mă rela­xez.

Am avut totuşi o săptămâ­nă foarte frumoasă. Am fost la mare. Toată ziua m-am bălăcit în apă. Chiar dacă era rece ca gheaţă, am profitat din plin. Acolo mi-am făcut prieteni noi. Cu unii nu prea mă înţelegeam fiindcă vorbeau ruseşte, dar ne-am înţeles prin semne. Copiii se împrietenesc foarte uşor, mai uşor decât adulţii.

Am ce le povesti colegilor. Și lor li s-au întâmplat multe lucruri frumoase. Acum sun­tem mai mari, mergem în clasa a IV-a. Am fost curios să-i văd pe fiecare, să văd cât de mult au crescut.

Adio, vacanţă. Bun ve­nit, şcoală!

 

Ovidiu Lupan

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand