21 iulie 2024
Chisinau
Social

Activitatea fiecărei instituții publice în parte va fi evaluată de experți

Loading
Social Activitatea fiecărei instituții publice în parte va fi evaluată de experți
Activitatea fiecărei instituții publice în parte va fi evaluată de experți
evaluare

Foto: gov.md

 

Modalitatea de întocmire a raportului de evaluare a administrației publice din ţara noastră, care va fi prezentat până în 2016, a fost stabilită, recent, de reprezentanţii Guvernului de la Chişinău cu cei ai Programu­lui de asistenţă pentru consolidarea admi­nistrării şi managementului instituţiilor publice – SIGMA.

 

Astfel, experții SIGMA vor elabora chestiona­re pentru fiecare instituție în parte, pentru a obține informații cât mai exacte și pentru a face o evaluare corectă și o analiză detaliată a activității administrației publice.

Karen Hill, şefa Programului SIGMA, a apreciat înalt cooperarea din cadrul primului proiect de re­formare a administrației publice centrale, realizat, în perioada 2006-2013, de Cancelaria de Stat a Repu­blicii Moldova. După evaluarea activității instituțiilor statului, vor fi elaborate recomandările care vor ser­vi la identificarea acțiunilor concrete ce urmează a fi întreprinse de Guvern, pentru realizarea cu succes a reformei administrației publice.

Programul SIGMA este o inițiativă comună a Or­ganizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi a Uniunii Europene, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul promovării unei bune guvernări pu­blice.

În aprilie 2015, Delegația UE la Chișinău a solici­tat reprezentanţilor SIGMA să efectueze o evaluare a administrației publice din ţara noastră în baza prin­cipiilor și metodologiei elaborate de experţii acestui program.

Reforma se va axa pe aspecte legate de elaborarea și coordonarea politicilor, managementul resurselor umane, responsabilitatea administrației, prestarea serviciilor, gestionarea finanțelor publice, inclusiv au­ditul extern și achizițiile publice.

Concluziile și recomandările ce vor fi elaborate în urma evaluării vor fi utilizate de Guvern la planificarea și implementarea reformelor, de Delegația UE, precum și de alți parteneri de dezvoltare ai ţării noastre la sta­bilirea asistenței în domeniul reformei administrației publice.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand