30 mai 2024
Chisinau
Vocea copiilor

ABC la biblioteca „Ovidius”: o zi de neuitat pentru copii

Loading
Vocea copiilor ABC la biblioteca „Ovidius”: o zi de neuitat pentru copii
ABC la biblioteca „Ovidius”: o zi de neuitat pentru copii

chicu-ovidius

 

Zilele de primăvară sunt zile care ne sporesc activitatea. Una din aceste zile a început foarte frumos la biblioteca „Ovidius”, deoarece am fost onorați de prezența  scri­itoarei Angela Chicu și de micuții de la grădinița nr. 78, care au creat împreună o ambianță de colabo­rare, de dispoziție și voie bună.

 

Copiii, care de-abia s-au fami­liarizat cu alfabetul, au răspuns cu satisfacție la ghicitori, trecând în față cu imaginea propriu-zisă și li­tera inițială, care de la ghicitoare la ghicitoare, de la literă la literă, au închegat cuvinte, astfel, obținând numele și prenumele scriitorului care-i susținea din spate și a cărui operă le-a readus bucuria unui copil răsfățat.

Angela Chicu, asemeni unei pic-torițe, a redat zâmbetul pe fața copiilor dornici de a cunoaște, de Iepurașul și Ștrengarul din poezii, de bunicii din versuri care-i duce cu gândul la bunicii de la țară, la tot ceea ce e frumos și poate lăsa o am­prentă în sufletele celor mici, care nu au așteptat să fie rugați mult și au recitat câteva poezii din creația poetei.

De la vers până la carte, ei le-au cunoscut pe toate, primind și auto­grafe personalizate în poezii, ce-i caracterizează întocmai pe copii.

Biblioteca „Ovidius” a surprins acești micuți prin mulțimea de cărți, prin ordinea acestora, prin raftu­rile înalte, prin care ochișorii verzi și căprui, albaștri și negri se pier­deau timizi, după care au devenit exploratori activi, curioși de tot ce se întâmplă în miraculoasa lume a cărților. Ziua respectivă va rămâne o zi extraordinară pentru biblioteca „Ovidius”, care a găzduit oameni cu har, valoroși și dornici de a promo­va frumosul, și niște copii minunați, care sunt cu adevărat florile vieții și aduc bucurii.

 

Ana OSTAȘEVSCHI,

masterand, anul I, Universitatea de Stat din Tiraspol

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand