3 iulie 2024
Chisinau
Cultura

2023 – Anul Culturii Ucrainene în Republica Moldova

Loading
Cultura 2023 – Anul Culturii Ucrainene în Republica Moldova
2023 – Anul Culturii Ucrainene în Republica Moldova
balti.md

Pe 29 decembrie, în cadrul unei întrevederi online, Oleksandr Tkachenko, ministrul Culturii și Politicii Informaționale din Ucraina, și Sergiu Prodan, mi­nistrul Culturii din Republica Moldova, au discutat despre planurile și viziunile pentru organizarea Anului Culturii Ucrainene în R. Moldova.

Discuția s-a axat și pe dimen­siunea culturală a ambelor state privind implementarea cu succes a agendei europene.

„Am reiterat și angajamentul de susținere din partea Republicii Moldova a oamenilor de cultură din Ucraina, refugiați în R. Mol­dova, care sunt încurajați să se încadreze pe piața muncii, dar și suportul în vederea protejării pa­trimoniului cultural, care poate fi oricând evacuat pentru a fi salvat în siguranță în R. Moldova, așa cum am promis în iunie, la reu­niunea miniștrilor culturii parte a Group of Ten, de la Lviv”, a men-ționat ministrul Prodan.

„Anul acesta a fost un punct de cotitură pentru relațiile dintre Ucraina și R. Moldova. Ne-a apro­piat mult și avem planuri mari de a ne consolida relațiile. Există multe idei, multe oportunități și opțiuni de cooperare între țările, instituțiile și colectivele noastre”, a spus Oleksandr Tkachenko.

Ministrul ucrainean i-a sugerat ministrului Culturii din R. Moldo­va că ar fi bine ca la Opera din Odesa să concerteze formații moldovenești. În plus, R. Moldova ar putea găzdui colectivul Teatru­lui Dramatic din Mariupol.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand