26 august 2019
Chisinau
Social

Năzuinţa spre prosperitate, reiterată de Ziua Sindicalistului

Loading
Social Năzuinţa spre prosperitate, reiterată de Ziua Sindicalistului
Năzuinţa spre prosperitate, reiterată de Ziua Sindicalistului
Vocea poporului

Sindicaliştii din ţara noas­tră şi-au sărbătorit, ieri, ziua profesională. La adunarea solemnă a activului sindical, s-a menţionat că ţara noastră traversează în prezent o cale grea, dar vectorul european este unul corect şi asumat.

„Suntem o familie mare, constituită din peste 400 de mii de membri şi 6800 de or­ganizaţii primare”, a sublini­at Oleg Budza, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

În 2012, delegaţii la con­gresul CNSM au votat vec­torul european, iar în 2014, sindicatele moldoveneşti au fost primite în familia sindi­cală europeană.

Cele mai serioase preocu­pări curente ale sindicaliştilor sunt siguranţa la locul de muncă, securitatea şi igiena muncii, negocierile colective.

În condiţiile în care, în 2017, ţara noastră s-a plasat pe locul şase în lume după numărul locurilor de mun­că create pe cap de locuitor, sindicatele salută acest lucru, dar au mari rezerve legate de salarii, care cresc foarte lent. În consecinţă, la acest indica­tor, ţara noastră se numără printre ultimele din Europa, cu rezerve mari de îmbună­tăţire.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com