18 ianuarie 2020
Chisinau
Fără categorie

În premieră, Moldova deține președinția Comitetului de Tineret al PERC

Loading
Fără categorie În premieră, Moldova deține președinția Comitetului de Tineret al PERC
În premieră, Moldova deține președinția Comitetului de Tineret al PERC
tatiana-marian

Foto: arhivă personală

 

La 19 noiembrie curent, în cadrul celei de a patra Conferință a Tineri­lor din cadrul Consiliului Regional Pan-European (PERC), desfășurată la Atena, Grecia, a fost aleasă noua conducere a Comitetului de Tineret. Cu votul majorității delegaților, în calitate de președinte al Comitetului de Tineret PERC a fost aleasă Tatiana Marian, președintele Consiliului de Tineret al Federației Sindicatelor din Comunicații din Moldova.

 

Este pentru prima dată când reprezen-tanții sindicali ai Republici Moldova obțin conducerea unei organizații de tineret de nivel pan-european, afirmând astfel capaci-tățile și potențialul tinerilor din țară. Can­didatura Tatianei Marian a fost înaintată de către Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), care este membru cu drepturi depline al Confederației Sindi­cale Internaționale (ITUC) și, nemijlocit, al Consiliului Regional Pan–European. Alături de noua conducere și componență a Comi­tetului de Tineret, Tatiana Marian urmea­ză să elaboreze prioritățile de acțiune ale organizației pentru 2016-2017 și să realizeze obiectivele strategice stabilite de Consiliul Regional Pan-European.

Cea de-a 4-a Conferința a Tinerilor PERC a fost organizată sub genericul „Organizing Youth Workers” și s-a axat pe implicarea și organizarea tinerilor sindicaliști, un su­biect important pentru spațiul comunitar, care este parte integrantă a agendei globa­le a Confederației Sindicale Internaționale, precum și a programului PERC pentru anii 2015-2019.

În cadrul evenimentului, delegații au par­ticipat la sesiuni de lucru care vizează eva­luarea campaniilor de mobilizare a tinerilor, desfășurate în cadrul organizațiilor din care fac parte, evaluarea aspectelor și oportuni-tății de îmbunătățire a activității proprii.

Amintim că Consiliul Regional Pan-Eu­ropean este o structură a Confederației Sin­dicale Internaționale, care înglobează 89 de centre naționale afiliate, inclusiv Confede-rația Națională a Sindicatelor din Moldova. Prin rețeaua sa, Consiliul Regional Pan-European asigură promovarea și distri­buirea bunelor practici sindicale și contri­buie la creșterea capacităților sindicatelor naționale.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com