Nivelul de pregătire a cadrelor în sferele comerţ, hoteluri şi restaurante nu corespunde cerinţelor angajatorilor. Ei acuză sistemul de învăţământ de pregătire insuficientă a tinerilor specialişti. Deseori, curricula e mai mult teoretică, iar experienţa practică este limitată. Planurile de învăţământ pentru unele specialităţi sunt depăşite. Lipsa laboratoarelor de instruire practică nu permit obţinerea competenţelor cerute pe piaţa muncii.
Aceste probleme au fost abordate în cadrul activităţilor de informare şi feedback, desfăşurate de Comitetul Sectorial pentru formare profesională în Comerţ, Hoteluri şi Restaurante (HORECO), în perioada septembrie-octombrie 2018, la Chişinău, Bălţi, Floreşti şi Cahul.
Versiunea completă a materialului este disponibilă
doar pentru utilizatorii înregistrați
doar pentru utilizatorii înregistrați
Sunt înregistrat
Logare
Logare
La același subiect