Seminarul de instruire „Protecția social-economică și juridică a membrilor de sindicat, prin prisma aplicării în practică a ultimelor modificări legislative”, organizat de CNSM pe 12 aprilie, la Sângerei, a reunit circa 90 de sindicaliști.
Participanții la seminar au subliniat necesitatea dezvoltării dialogului social la nivel teritorial și intensificarea colaborării cu administrația publică locală și cu mediul de afaceri din raion. Sindicaliștii au aflat de la reprezentanții CNSM informații detaliate despre modificările și completările operate recent în Codul muncii, subiecte cu privire la protecția social-economică a salariaților, membri de sindicat.
Cristian Cainarian, președin-tele raionului Sângerei, a adresat un mesaj de salut participanților și a apreciat inițiativa de a organiza un astfel de seminar. El a afirmat că este foarte important să se cunoască stipulările legislației în domeniul muncii și să se intervină cu propuneri pentru îmbunătățirea prevederilor respective. Președintele raionului a subliniat, de asemenea, importanța comunicării la nivel de comunitate, pentru a acționa preventiv și nu ulterior, cu întârziere, pentru soluționarea problemelor existente.
Lila Franț, vicepreședintă a CNSM, le-a dezvăluit sindicaliștilor subiectele abordate la ședința Consiliului General al CNSM din 11 aprilie curent, realizările Confederației în ultima perioadă și perspectivele pentru perioada următoare.
Vicepreședinta CNSM a menționat implicarea liderilor sindicali din raion în campania „Organizația primară – energia mișcării sindicale” și a felicitat cele două organizații sindicale din raion care sunt printre câștigătorii Concursului organizațiilor sindicale primare.
Eugeniu Covrig, șef al Departamentului juridic al CNSM, a comunicat, în cadrul seminarului, despre modificările și completările operate în Codul muncii, despre poziția CNSM pe marginea unor articole din acest document important care vizează aspecte vitale din activitatea economică a întregii societăți.
Ana Moldovanu, consilier superior în Departamentul protecție social-economică al CNSM, le-a vorbit sindicaliștilor despre protecția social-economică a salariaților și măsurile întreprinse de sindicate în acest sens.
Ion Roșca, reprezentantul CNSM în raionul Sângerei, a menționat că sindicaliștii din raion au avut posibilitatea să discute cu specialiștii CNSM mai multe probleme de interes comun. El a relevat că astfel de activități contribuie la sporirea gradului de informare a liderilor sindicali despre chestiuni importante din domeniul relațiilor de muncă, al protecției sociale și contribuie la acu-mularea de noi cunoștințe pentru a le disemina la nivel de unitate.