În unul din numerele precedente v-am informat despre beneficiile gutuilor, astăzi vom vorbi despre frunzele acestora și despre beneficiile lor pentru organismul uman.
Beneficiile frunzelor de gutui se datorează acizilor organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentraţie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric şi shikimic. În frunzele gutuilor se mai găsesc numeroşi alţi compuşi fitochimici cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatoare.
Utilizarea terapeutică a frunzelor este benefică la diabetul zaharat. Infuzia poate fi o soluţie pentru normalizarea nivelului de zahăr în sânge. De asemenea, ceaiul este bun la tuse şi astm, dar și la hipertensiune arterială. Frunzele de gutui conţin substanţe cu acţiune vasodilatatoare, ceea ce determină scăderea tensiunii arteriale. În acest scop, ele pot fi folosite fie sub formă de macerat, fie sub formă de tinctură.
Utilizarea ceaiului din frunze de gutui este benefică pentru a combate procesul inflamator de la nivel gastrointestinal, dar și în scop cosmetic.
doar pentru utilizatorii înregistrați
Logare