În mod tradiţional, la această rubrică vă pre-zentăm sfaturi simple şi utile, de care ţinem cont şi noi. Având rezultate bune, va propunem să încercaţi şi dvs. Deci, ţineţi cont şi aveţi grijă de sănătatea dvs.
Fructele acestui arbust popular sunt apreciate de sute de ani, pe tot mapamondul, pentru efectele lor terapeutice remarcabile. În China, fructele măceşului erau indicate în tratarea afecţiunilor digestive; romanii le foloseau ca remedii pentru 30 de boli, iar în ţările Americii de Sud, măceşele erau un leac sigur pentru afecţiunile musculare, la concurenţă cu ghimbirul. În timp, numărul afecţiunilor tratate cu măceşe a sporit considerabil până la …100.
Fructele acestui arbust fac parte din familia trandafirilor, iar numele ştiinţific al măceşului (Rosa canina) a fost dat plantei de reputaţia sa de a vindecă muşcăturile de câine turbat.
Măceşele sunt un izvor de vitamina C şi, de aceea, specialiştii le recomandă ca fiind un medicament revigorant, care alungă oboseala intensă. Totodată, în compoziţia acestor fructe există şi alte substanţe active importante: vitaminele A, D, E, B1 (vitamina bunei dispoziţii), B2 (susţine organismul în acţiunile solicitante), K (implicată în procesele de coagulare a sângelui), minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii.
Măceşele sunt un remediu pentru artrită, benefice şi în cazul alergiilor, calmante şi antidepresive. Totodată, protejează inima, vindecă muşcăturile de câine turbat, sunt bune pentru afecţiunile digestive, aliatele siluetei, dar principalul e că ţin la distanţă cancerul, nemaivorbind că sunt duşmanii virozelor.