3 December 2024
Chisinau
Sanatate

Sfatul medicului: O ceaşcă de sănătate

Loading
Sanatate Sfatul medicului: O ceaşcă de sănătate
Sfatul medicului: O ceaşcă de sănătate
ciai-macies

Foto: vseodetyah.com

 

În mod tradiţional, la această rubrică vă pre-zentăm sfaturi simple şi utile, de care ţinem cont şi noi. Având rezultate bune, va propunem să în­cercaţi şi dvs. Deci, ţineţi cont şi aveţi grijă de sănă­tatea dvs.

 

Fructele acestui arbust po­pular sunt apreciate de sute de ani, pe tot mapamondul, pentru efectele lor terapeutice remar­cabile. În China, fructele măce­şului erau indicate în tratarea afecţiunilor digestive; romanii le foloseau ca remedii pentru 30 de boli, iar în ţările Americii de Sud, măceşele erau un leac si­gur pentru afecţiunile muscula­re, la concurenţă cu ghimbirul. În timp, numărul afecţiunilor tratate cu măceşe a sporit con­siderabil până la …100.

Fructele acestui arbust fac parte din familia trandafirilor, iar numele ştiinţific al măceşu­lui (Rosa canina) a fost dat plan­tei de reputaţia sa de a vindecă muşcăturile de câine turbat.

Măceşele sunt un izvor de vi­tamina C şi, de aceea, specialiştii le recomandă ca fiind un medi­cament revigorant, care alungă oboseala intensă. Totodată, în compoziţia acestor fructe există şi alte substanţe active impor­tante: vitaminele A, D, E, B1 (vitamina bunei dispoziţii), B2 (susţine organismul în acţiunile solicitante), K (implicată în pro­cesele de coagulare a sângelui), minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii.

Măceşele sunt un remediu pentru artrită, benefice şi în ca­zul alergiilor, calmante şi anti­depresive. Totodată, protejează inima, vindecă muşcăturile de câine turbat, sunt bune pentru afecţiunile digestive, aliatele si­luetei, dar principalul e că ţin la distanţă cancerul, nemaivorbind că sunt duşmanii virozelor.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot gacor
ssh account
slot thailand