4 December 2024
Chisinau
Social

România a găzduit o reuniune internaţională a sindicatelor din silvicultură

Loading
Social România a găzduit o reuniune internaţională a sindicatelor din silvicultură
România a găzduit o reuniune internaţională a sindicatelor din silvicultură
sindicate.md

Recent, Federația Sindicatelor din Silvicultură „SILVA” din Ro­mânia a organizat, la Băile Felix, județul Bihor, manifestări internaționale ale silvicultorilor şi un simpozion cu tema „Importanța pădurilor în contextul provocă­rilor generate de schimbările cli­matice și a crizei energetice care afectează în prezent statele euro­pene”.

Evenimentul a reunit delegații din direcțiile silvice județene, o delegație a Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură „Sindsilva”, dar şi alți colegi de breaslă, reprezentanţi din Spania, Ungaria, Turcia și Ucraina.

În cadrul simpozionului au fost făcute opt prezentări publice, inclusiv una de către Ghenadie Grubîi, președintele Fe­deraţiei „Sindsilva”, care a propus pentru discuții subiectul „Aspecte privind pădu­rile din Republica Moldova în contextul schimbărilor climatice și a crizei energe­tice”.

Activităţile ştiinţifice au fost succe­date de abordări şi discuţii pe marginea temelor de rezonanţă, iar la final au fost organizate competiţii sportive ale parti­cipanţilor. Acestea au aliniat peste 20 de echipe care au concurat la fotbal, tenis de masă, șah, darts, tenis de câmp, whist și table.

Echipa mixtă a Federației „Sindsilva” a fost condusă de către Ghenadie Cio­banu, șef de ocol silvic la Întreprinderea pentru Silvicultură Chișinău, şi a inclus titulari de la întreprinderile pentru sil­vicultură Chișinău, Hâncești–Silva, So­roca, Telenești și Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice. Echipa de fotbal a Federației „Sindsilva” a ocupat locul întâi la turneu, cu opt victorii.

În  marea finală, echipa noastră s-a impus în fața echipei Direcției Silvi­ce Reșița, municipiul de reședință al județului Caraș-Severin, soarta meciului fiind decisă după seria de lovituri de de­partajare.

Silvicultorii moldoveni au mai avut prestanţe remarcabile la şah, ocupând locul II, iar la tenis de masă și darts s-au plasat pe locurile 6-8.

Astfel de reuniuni internaţionale reprezintă o bună oportunitate de a dez­volta şi aprofunda relaţiile dintre silvi­cultorii din diverse ţări, reunindu-i pe platforme de discuţii pe marginea pro­blemelor fondului forestier şi resurselor umane din domeniu, aici încercându-se identificarea unor soluţii viabile.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot gacor
ssh account
slot thailand