Și dacă suntem în Postul Мare cred că ar fi binevenită o retetă perfectă pentru vegetarieni sau pentru cei cărora carnea tocată nu le priește. Burgerii vegetali se fac rapid și pot fi serviți că și gustare, chiar și la o petrecere. Ne lingem pe degete?
Ingrediente
chifle de post
200 gr soia felii
1 ceapă mare
4 cartofi mari
4 morcovi mari
o căpățână usturoi
4 felii de pâine
cimbru,pătrunjel,mărar,boia dulce,piper,sare
3-4 linguri făînă(cantitatea de făînă depinde de consistentă compoziției)
pesmet
2 linguri ulei
ketchup, sos de maioneză (de post)
salată verde
roșii
castraveciori murați
ceapă verde.
Mod de preparare/h3>
Se pune soia la fiert în 3 litri de apă, de asemenea se fierb cartofii și morcovi.
Când s-a fiert soia se scurge bine, apoi se trece prin mașînă de tocat împreună cu legumele fierte, ceapă, usturoiul, feliile de pâine și condimentele, apoi se adaugă și cele 2 linguri de ulei. În acest moment se verifică consistenta compoziției, dacă e prea moale se adaugă 2-3 linguri făină, dacă e prea tare se adaugă 1-2 linguri apă minerală. Se frământă bine.
Cu mâinile ude se formează chiftele rotunde și semiaplatizate care se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc pe ambele părți în puțin ulei încins la foc mic.
Chiflele se taie pe jumătate, se rumenesc în cuptor (gril). Baza se unge cu ketchup sau sos de maioneză, apoi se așează un strat de foi de salată, după chifteaua, iar ketchup sau sos de maioneză, castravetele, o felie de roșie și rondele de ceapă verde, se pune capacul și se poate servi.
Poftă mare!