A devenit deja o tradiție ca ambasadorii acreditați la Chișinău, reprezentanții organismelor internaționale să își găsească timp să se întâlnească și cu liderii sindicatelor, aceștia din urmă având o pondere importantă în viața social-economică a țării, ca parte a societății civile. Printre oaspeții Casei Sindicatelor s-au numărat reprezentanți ai FMI și ai Băncii Mondiale, șefi ai Delegației Uniunii Europene la Chișinău. Orice schimb de opinii este benefic, mai ales pentru diplomați.
Una dintre recentele întrevederi de acest fel conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a avut-o cu Geng Fei, consilierul Ambasadorului Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.
În cadrul întâlnirii, conducerea CNSM a făcut o scurtă trecere în revistă a priorităților în activitatea confederației, accentul fiind pus pe protecția juridică și social-economică a membrilor de sindicat, respectarea normelor în domeniul securității și sănătății în muncă, dialogul social pentru ajungerea la un consens și satisfacerea revendicărilor.
Președintele CNSM, Oleg Budza, a relevat, în context, că sindicatele din Moldova, care numără peste 380 de mii de membri, dispun de trei sanatorii, unde își întremează sănătatea anual circa 25 de mii de angajați, dar și cetățeni străini, precum și trei baze de odihnă pentru copii.
doar pentru utilizatorii înregistrați
Logare