20 octombrie 2020
Chisinau
Fără categorie

Orarul şcolar, elaborat cu ajutorul unui program electronic

Loading
Fără categorie Orarul şcolar, elaborat cu ajutorul unui program electronic
Orarul şcolar, elaborat cu ajutorul unui program electronic

orar-scolar

 

Un număr de 150 de instituții de învățământ general vor putea să elaboreze orarul școlar cu ajutorul unui pro­gram electronic licențiat. Acesta este oferit gratuit și va fi implementat cu titlu de proiect-pilot pe parcursul anului școlar 2016-2017, iar ulterior va fi preluat la nivel național.

 

În perioada 15 august – 13 sep­tembrie curent, 150 de cadre ma­nageriale de la instituții de învă-țământ general din 15 raioane ale republicii beneficiază de instruiri privind utilizarea acestui program electronic.

Programul a fost elaborat de către o echipă de voluntari ai Cor­pului Păcii în exclusivitate pentru sistemul de învățământ din ţara noastră. El reprezintă o bază de date ce conține informații despre disciplină, profesor, clasă și sală de lecții şi oferă, de asemenea, posibi­litate ca versiunea finală a orarului să fie salvată în calculatorul perso­nal și imprimată pe hârtie.

Cele 150 de instituții de învă-țământ general vor beneficia, pe parcursul unui an, și de asistență tehnică din partea specialiştilor de la Ministerul Educației, pentru a utiliza cu succes acest soft.

Potrivit reprezentanţilor Mi­nisterului Educaţiei, elaborarea tradițională a orarului școlar este dificilă, deoarece include mai mul­te elemente, inclusiv numărul de discipline predate la o anumită clasă, numărul total de ore pe care le are cadrul didactic, sălile dispo­nibile etc.

Proiectul-pilot este realizat în raioanele Basarabeasca, Leova și Călărași. Extinderea acestui pro­iect la nivel național este preco­nizată pentru anul de studii 2017-2018.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com